92 пожара в Пернишко за два дни, мъж е загинал

92 пожара са бушували през уикенда в Пернишка област. 83 от запалванията са в сухи треви и храсти и девет пожара са с материални щети, при които е загинал 76-годишен мъж.
 
Причините за почти всички пожари са поголовното палене на сухи треви и отпадъци, които в доста от случаите са предизвикали запалвания на сгради.
 
Къщи са горели в трънските села Ломница и Глоговица. В Радомирско са станали четири запалвания в къща, фургон, плевня и барака. В Ковачевци е горяла къща, собственост на перничанка. Огънят е тръгнал от съседен имот, в който са пламнали сухи треви и храсти.
 
В пернишкия кв. „Драгановец“ са горели къща, фургон и паянтови постройки. 76-годишен пенсионер е загинал при пожар в къща на улица„Люлин“ в областния град. Освен неговата сграда, засегнати са и съседни, на които са унищожени изолациите. Причината не е установена.
 
От пожарната отново апелират към хората да не палят сухи треви и отпадъци, защото това са основните причини за пожари с материални загуби и човешки жертви. Глобите са от 500 до 2000 лева, ако не подлежат на наказателна отговорност.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини