Проучване: Комикът Владимир Зеленский с най-голяма подкрепа преди президентските избори в Украйна

Настоящият президент на Украйна Петро Порошенко е с най-високи нива на недоверие сред украинските избиратели – 69%, показва сондаж на социологическата агенция „Рейтинг”, цитирано от ТАСС и bTV.

Най-голямо доверие печели кандидат-президентът Владимир Зеленский – украински актьор и комик, познат както на украинската, така и на руската публика.

Според проучването именно Зеленский е лидер в предстоящата президентска надпревара, показват резултатите от сондажа. 24,7% от анкетираните са заявили готовност да гласуват за него на изборите.

Второто място според предварителните нагласи е за бившия премиер на Украйна Юлия Тимошенко с 18,3%, а третото – за Порошенко, с 16,8%.

На четвърто и пето място са, съответно, лидерът на партията „Гражданска позиция” Анатолий Гриценко с 10,3%, и Юрий Бойко – лидер на партията „Опозиционна платформа”, с 9,9%.

В същото време, 22% от анкетираните смятат, че следващият президент на Украйна ще е настоящият държавен глава Петро Порошенко. На второ място по този показател се нарежда Юлия Тимошенко с 20%, а на трето – Зеленский, с 18%.

83% от анкетираните са заявили, че със сигурност ще гласуват на изборите, но ¼ от тях все още не са решили кого ще подкрепят.

Изследването е било проведено в периода от 1 до 7 март. В него са участвали 5 хиляди души. Според социолозите, направили сондажа, реалните резултати могат да дадат отклонение не повече от 1,5%, отбелязва руската държавна агенция.

Източник: http://btvnovinite.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини