Нинова: Защо не опростим дълговете на болниците? НАП се срива! Целият бизнес е размазан...

При президента всички казахме че трябва да се спре външното финансиране на вероизповеданията. А не да се опрощава дълга им. Не сме изненадани, че това задължение ще бъде опростено. Държавата отпусна субсидия на вероизповеданията. Но опрощаването на задълженията няма нищо общо с тази тема. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по NOVA.

Съюзът ДПС-ГЕРБ съществува отдавна. Дават се пари на общини на ДПС. Сговорът по ИК си го признаха. Цветанов каза, че са се съгласили да падне преференцията, след като посетил стаята на ДПС.

Искаме да се върне върховенството на закона. Ние искаме да се види задкулисието. Смятате  ли, че „Булгартабак“ е лесна тема? 

В доклада за националната сигурност пише, че състоянието на здравеопазването е проблем за тази сигурност. Защо не опростим дълга на болниците?

Не съм ходила да си взема заплатата. Живея със спестявания. Докато бяхме в парламента взимахме по 4-5 000 лв. Смятате ли, че мога да ги изхарча.

Променете правилника, спрете парите, но заедно с това да се разгледа законопроекта да се намалят депутатските заплати и да се замрази увеличението на всеки три месеца. На никой не му расте заплатата на всеки три месеца. Това е несправедливостта.

На прага сме на евроизборите. Макрон попита: Хайде да говорим за минимална европейска заплата. Тук тя се движи между 500-600 лв. На Вишеградската четворка излязохме с искане за минимална пенсия. Няма да ги настигнем бързо. Къде е този разговор у нас? При тези заплати няма как да не сме на втора скорост.  

Сега управляващите отчитат икономически ръст. Но това не се чувства от работещите. Тук не се говори за това.

Сега депутатите ще си натамъняват ИК, за да си гарантират победа на изборите. Защо една партия ще взима решение сама в избирателните секции? Защо отменят право на жалба във ВАС?

Второто нещо е това за вероизповеданията. Третото - приеха поправка, за да облекчат концесията на летище София. Сега се прави така, че да се даде този обект. Тук мислят как да раздават държавните обекти и да си затвърдят победа на избори. Възможно е мъртвите души да се отчетат като гласуващи.

През последните години фалшификация  е имало на всички избори. Вижте колко жалби е имало. Вече нямаш право на касационна жалба във ВАС. В закона пише машинно гласуване. Но те не го отменят, а го отлагат. Докато не се изпълнят нашите искания, ние няма да се върнем в парламента.

На мен сега ми се говори за касовите апарати. Целият бизнес е размазан. НАП се срива. Сринат търговски регистър. Срината системата за винетките. Искаме да се спре натиска върху бизнеса.

В едно село Марково баби се събрали да играят народни танци. Кметът от ГЕРБ им викнал двама проверяващи от НАП. И когато бабите се събрали да платят по левче на хореаграфа, тези от НАП си извадили  картите и  поискали касова бележка.  

Поставям оценка на прокуратурата, ако има осъдени. Нагледали сме се на акции. Има резултат, ако има осъдени. Харесвам Кьовеши и бих я подкрепила с каквото мога. Аз ще поставя политическо решение нашите хора да я подкрепят.

Искахме от прокурора Иван Гешев да даде списъка с политицити, които са взимали пари от КТБ. И нищо. Накрая Елена Йончева излезе виновна.

Не е решено още кой ще бъде водач на листата на БСП за евроизборите, каза тя.

Няма да се върнем в парламента, докато не се изпълнят нашите искания, каза Нинова.

Източник: epicenter.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини