Стамен Белчев: „Арда” има потенциал да влезе в „А” група

. Футболистите трябва да повярват в собствените си възможности, целта която е поставена, трябва да я изпълним

Валери КОВАЧЕВ

Сегашният отбор на „Арда” е един отбор, който има потенциал и нужните футболисти, за да постигне целта си, която е поставена пред отбора – влизане в „А” група, каза на пресконференция новият треньор на „Арда”  Стамен Белчев. Вчера той беше представен пред журналистите от Кърджали.

Ще се притеснявам, ако нямаме постоянство в отбора. Разликата със втория в класирането е осем точки. Както са много, така са и малко. Осем точки бързо се стопяват. Надявам се да покажем едно лице през оставащите мачове, да бъдем най-вече постоянни в изявите си на терена. На това ще държа най-много, подчерта той.

Стамен Белчев каза, че есента е наблюдавал по телевизията мача на „Арда” с Царско село. Сегашният състав не е наблюдавал. Тепърва се запознава с мачовете, които са изиграли до момента.

По думите му има неща, които със сигурност трябва да се подобрят. Колегата му Стойчо Стоев е свършил огромен обем от работата. Но винаги има какво да се подобрява. Неговите изисквания към футболистите ще  бъдат високи , не се недостижими и ще могат да ги изпълняват.

Обичам първо да има дисциплина в отбора, не само в съблекалнята и в мачовете, но изцяло и извън стадиона. Всеки футболист трябва  знае, че има сериозен ангажимент към футболния клуб. Доколкото за играта. С това, което разполагаме, ще се опитам да извлека максимума от всеки един от футболистите, което е най-важното. Надявам се те  да разберат по-най бързия начин моите изисквания, отбеляза Стамен Белчев.

Новият треньор каза, че е запознат с проекта във Футболен клуб  „Арда”. Това наклонило везните да дойде в Кърджали, въпреки че е имал и други предложения. Тук се правят неща, които са нормални и много хубави за нивото на България – един изцяло обновен терен, създадени са добри условия добри за работа, смята той. Надява се подобрят още с построяване на помощни игрища.

Договорът на Стамен Белчев с „Арда” е за година и половина. Но той беше откровен, че когато ръководството не е доволно винаги договорът може да се прекъсне.

Първо ще им кажа, че трябва да си повярват, в собствените възможности, и че целта която е поставена пред нас трябва да я изпълним. Трябва да  внимаваме в класирането отзад и да гледаме напред, да работим всеки ден, за да подобрим качеството на играта и да бъдем полезни за клуба. Така отговори Стамен Белчев на въпроса – какво ще каже на първата си среща с футболистите, която предстоеше след пресконференцията.

Всеки един мач е важен, по принцип, когато работя не деля мачовете на важни и неважни, защото за всеки един мач дават три точки. Дали играем срещу отбора на Несебър или срещу първия и последния в класирането ще подходим по един и същ начин, за нямаме проблеми по време на мача. Трябва за излезем и покажем най-доброто, на което сме способни, да спечелим трите точки и да забравим мача, каза треньорът във връзка с предстоящия в събота домакински мач с Несебър. 

Стамен Белчев започва треньорската си кариера  като помощник-треньор на Стойчо Стоев в Хасково през 2002 г. След това е старши треньор в Хасково, Мездра, Свиленград и Любимец и помощник- треньор в „Ботев” /Пловдив/. В Ловеч е бил старши треньор на втория отбор, както и помощник на Любо Пенев и Люпко Петрович в първия отбор.  Последно е  старши треньор на ЦСКА.

През 1993 г. е играл  шест месеца в „Арда” /Кърджали/ във „В” група.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини