Успешен старт на АРДА след победа над Литекс

АРДА победи Литекс с 1 на 0, в среща от 18-тия кръг на Втора професионална лига. Ръководството на ПФК АРДА осигури перфектни условия за игра, въпреки лошото време и падналия сняг. Президентът на клуба Петър Пешев заедно с десетки доброволци, се включиха в почистването на терена. 

Първи до по-сериозна опасност стигнаха играчите на Стойчо Стоев, като в 21-та минута Коконов центрира в наказателното поле на гостите и се наложи защитник да изчисти в ъглов удар. Две минути по-късно, Георги Иванов от Литекс можеше да отбележи гол, но от непосредствена близост пред Караджов не успя да се разпише.  В 26-та минута Петър Христов се пребори за една висока топка, като я насочи към Иван Коконов, който нахлу в наказателното поле, но вратарят парира удара му. Футболистите на АРДА засилиха оборотите и в 35-та минута Венцислав Бенгюзов отправи опасен удар от границата на наказателното поле, но малко не му достигна, за да се разпише. След удар на Тонислав Йорданов в 38-та минута, топката срещна страничната греда на вратата на АРДА. Отново Бенгюзов бе в основата на поредната опасна атака, но стражът на Литекс бе на своето място. 

На почивката, ръководството на ПФК АРДА бе предвидило изненада за привържениците, като бе организирана томбола за мобилен телефон осигурен от един от спонсорите VIVACOM. 

След паузата играчите на АРДА трайно се настаниха в половината на Литекс, търсейки победата. Още секунди след първия съдийски сигнал Ивайло Найденов изведе отлично Марчев, но се наложи вратаря на гостите да напусне очертанията на вратата за да изчисти топката. В 50-та минута Бенгюзов изпълни опасно пряк свободен удар, но Петров отново показа невероятен рефлекс. В 55-та минута Коконов се опита атрактивно да засече топката в наказателното поле, но играч на ловчанлии сложи тялото си пред бялото кълбо. Малко след като се появи в игра Ахмед Осман имаше отлична възможност, след като получи топката в наказателното поле, излъга защитник, но после ударът му бе избит. Победата за АРДА донесе Иван Коконов, който в 85-та минута засече центриране по тревата на Марчев и хвърли в екстаз феновете на отбора. Още в първата си среща за годината, официален дебют направиха новите попълнения Петър Христов, Иван Коконов, Ивайло Найденов и Васил Добрев. 

С тази победа АРДА вече има в актива си 34 точки, като заема трето място в класирането. В следващия кръг АРДА гостува на Пирин, а срещата е на 2 март от 15.30ч. в Благоевград. 

СЪСТАВА НА ПФК АРДА: 
Караджов, Крумов, Сандев, Найденов, Кръстев, Чанев, Бенгюзов, Марчев, Коконов, П.Христов, В.Христов. 

РЕЗЕРВИ: 
Ганев, Добрев, Стоев, Плахов, Осман, Мартинс, Карадайъ

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини