Голямо спускане на ски с носии за 3 март в Пампорово

Изображение 1 от 2

    За трета поредна година на Трети март ще се проведе Голямото ски спускане с народни носии и трибагреници от връх Снежанка в Пампорово. Така ще се отбележи националният празник от любителите на по -екстремните усещания и зимните спортове в Пампорово.

    Стартът е с мащабен национален трибагреник и ще започне в 11:30 часа от кулата „Снежанка“, ще премине по писта №6 и ще акостира на плаца „Студенец“, където се събират всички присъстващи на събитието. По традиция точно в 12:00 часа ще звучи Националния химн, след което ще се извият хора под съпровода на родопски гайди.От 10:30 до 11:20 ч. качването с лифтовете до кулата „Снежанка“ ще бъде безплатно за всички, които искат да участват в празничното спускане от върха.

    С традицион поход до връх Мечи чал ще се отбележи националния празник на България – 3 март. Походът е организиран от инициативни граждани, Българският съюз за защита на Родопите и фондация „Обществен фонд – Чепеларе“. Шествието започва в 08:30 часа от пл. „Олимпийски“ , с патриотични песни и национални знамена, към Паметника на загиналите във войните чепеларци. След това шествието ще продължи към връха.

    В чепеларското село Орехово празникът ще с еотбележи с поход до Челевещата пещера, в израз на почит към загиналите.

    Програмата за честванията на 3 март продължава в 17:30 ч. на площад "Олимпийски" с изява на самодейците от НЧ „Родопска искра 1880“ и Детския театрален състав към читалището. Кулминация на тържествена програма ще бъде военния ритуала заря-проверка с участието на 101-ви Алпийски полк Смолян.

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини