Нов стандарт за оперативна памет ускорява смартфоните с 50%

Oрганизацията JEDEC Solid State Technology Association официално сертифицира нов стандарт за оперативна памет в мобилните устройства. Данните, публикувани от тях разкриват, че LPDDR5 RAМ модули ще извършват 6400 изчислителни операции в секунда. Това е с 50% по-висока стойност, спрямо LPDDR4. От своя страна този фактор ще позволи на смартфоните с LPDDR5 RAМ да гарантират по-висока производителност и да консумират по-малко енергия.

Уникалната архитектура на LPDDR5 позволява извършването на трансфери на данни със скорост от 51MBps. Любопитно нововъведение е интеграцията на допълнителен "Sleep Mode" режим в тези хардуерни компоненти. По този начин се подобрява общата скорост на работа при изпълнение на поставените задачи, които се разпределят ефективно между различните звена. Новите LPDDR5 модули са базирани и на полезните функции Data Copy и Write-X, информира BusinessWire.

Всички тези подобрения са гаранция, че устройствата ще работят по-бързо, при това без да се претоварват системните ресурси, което ще намали и консумацията на енергия. Това означава, че смартфоните с LPDDR5 ще ни предложат още по-разнообразни възможности да се забавляваме с любимите си игри, приложения и мултимедийно съдържание. Масовото навлизане на устройства с новия стандарт на глобалния пазар се очаква през втората половина на годината.

Източник: digital.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини