Емблематични албуми на Принс ще бъдат издадени на виолетови плочи

Наследниците на Принс, представлявани от организацията "The Prince Estate", и лейбълът "Legacy Recordings", каталог компанията на "Sony Music Entertainment", ще преиздадат на физически носител някои от най-успешните албуми на артиста. Този проект стана възможен след историческо споразумение между наследниците на Принс и "Sony Music Entertainment", подписано през юни 2018 г.  През август същата година излезе първата дигитална колекция във всички легални стрийминг платформи с репертоар от Принс, озаглавена "Prince Anthology: 1995-2010", която включва 37 песни. 

Първите три заглавия, които ще бъдат преиздадени, са култовите студийни албуми на Принс "Musicology", "3121" и "Planet Earth", които излизат на CD и за първи път на формат винил. Трите албума разкриват в пълна степен творческия гений и комерсиалния успех в многообразната кариера на артиста и са показателни за таланта му да чупи клишетата в индустрията и стандартите за маркетинг, дистрибуция и концерти на живо.
 
Принс е пионер в маркетинговите стратегии за промотиране на албум, след като става първият артист, предложил специален пакет на феновете си: при всеки закупен билет за световното турне "Musicology Live 2004ever" – подарък с новия албум. Това е повече от успешен ход, който води до над 1,47 милиона продадени билета в целия свят.

Издаден през 2006г., "3121" е тридесет и първият студиен албум на Принс и става първият му проект, дебютирал на първо място в класацията за албуми на Билборд (Billboard 200) и първият му албум, оглавил класацията след "Batman" от 1989 г.

Следващият албум в дискографията на артиста "Planet Earth", излязъл през 2007 г., въвежда друга иновация в съвременния музикален маркетинг. Принс е първият музикант, който сключва партньорска сделка с водещия британски вестник "The Mail" за получаването на безплатно копие от албума с неделния брой на изданието. Отказът му да използва традиционните средства на дистрибуция в индустрията във Великобритания довежда до феноменалния резултат от 21 последователни вечери в напълно разпродадената лондонска зала "O2 Arena" с капацитет 20 хиляди души. Междувременно в САЩ албумът "Planet Earth" дебютира на трето място в класацията "Billboard 200".

Предстоящата студийна трилогия на Принс представя артиста, поета и музиканта на върха на творческия му гений в най-резултатния му период през първото десетилетие на 21-ви век. В периода 2004-2007 Принс осъществява някои от най-запомнящите се сценични изяви в кариерата си, включително незабравимото изпълнение с Бионсе на сцената на наградите "Грами" през 2004г., заключителното му шоу по време на въвеждането в Рокендрол залата на славата месец по-късно и изключителното представяне на полувремето на турнира "Супер боул" през февруари 2007 г.

Паралелно с работата по предстоящата кампания албуми организациите "The Prince Estate" и "Legacy" продължават ежедневните си усилия да дигитализират целия каталог на Принс, който да бъде достъпен до всички видове стрийминг и даунлоад услуги. Официалният канал на артиста в YouTube, който беше възстановен наскоро, всяка седмица ще допълва съдържанието си с видеоклипове на Принс от периода 1995-2010. Тази седмица ще бъдат качени видеа от албума "Musicology" (включително противоречивото видео към песента "Cinnamon Girl" с участието на актрисата Кийша Касъл-Хъджис (Keisha Castle-Hughes), от албума "3121" (видеото към "Te Amo Corazón" с режисьор Салма Хайек) и от албума "Planet Earth" ("Chelsea Rogers", заснет по време на Седмицата на модата в Лондон).

Албумите се издават у нас от "Вирджиния Рекърдс"/"Sony Music") и са налични за поръчки в онлайн магазина musicmall.bg. Изданията на плоча излизат в ограничен тираж на специален пурпурен винил.

За най-големите фенове и меломани на официалния онлайн магазин на артиста (Official Prince Store) се предлага специален пакет от CD+LP от всеки албум заедно с нови ексклузивни продукти с името и образа на артиста в стила на модните тенденции от годината на албума.
Източник: avtora.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини