Димитър Желязков - Очите смята, че обвиненията срещу него са неоснователни. Пресата

Посещение. 

"Монитор":

Борисов: Майк Пенс ще дойде в България до края на годината

Вицепрезидентът на САЩ Майкъл Пенс ще посети България до края на тази година, обяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Мюнхен след срещата си с американския вицепрезидент. Според премиера, Пенс е благодарил на страната ни, задето е изключителен партньор.

"Поръча на неговия екип, изрично два пъти, до края на годината да дойде в България и заедно да отидем и посетим някои от базите, в които има американски войници - каза Борисов. - Говорихме си много за международните отношения - за Венецуела, за региона, за успешното ни европредседателство. За F-16 единственото, което си говорихме е, че неговият син е летял на F-35 - това ми каза . На тема F-16 ще преговаряме официално, имаме мандат от парламента".

Според правителствената пресслужба Пенс е изразил одобрението си за работата на страната ни на всички нива, като специално е изтъкнал дейността на българските специални служби.

"По никакъв начин не сме говорили нито срещу Русия, нито срещу която и да е друга държава. Говорихме за търговските отношения, двойно по-големи са американските инвестиции в България, прекрасно работят всички наши структури. Искаше да изрази уважението си и одобрението за всичко, което нашата страна прави на всички нива", разказа Борисов.

Дело. 

"Монитор":

Димитър Желязков - Очите смята, че обвиненията срещу него са неоснователни

Митьо Очите посочи, че обвиненията срещу него се крепят на слухове и анонимни свидетели.

В Специализирания наказателен съд започна гледането на мярката му за неотклонение. Той отбеляза още, че се притеснява само за здравето си и е бил в Турция за лечение, а не да се укрива.

Адвокатът му - Илиян Василев, поиска да бъде направен медицински преглед на Очите. В последните дни имал усложнения и кръвоизлив. Съдията разпореди да бъде извикана "Бърза помощ" и гледането на мярката беше отложена за няколко часа.

Димитър Желязков (Митьо Очите) кацна на летище София късно снощи с полет от Истанбул. Той е задочно обвинен за лидер на престъпна група за рекет и трафик на наркотици, а прокуратурата настоява той да остане за постоянно в ареста.

Инцидент. 

"24 часа":

Локомотивът на дерайлиралия влак в Пловдив - същият от инцидента в Хитрино

Локомотивът, който дерайлира тази сутрин на гарата в Пловдив, дърпайки 25 вагона с пропан-бутан, е същият, който е теглил и влаковата композиция с цистерните, които взривиха Хитрино. Това обяви окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.

По разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров към Пловдив пътуват екипи от Националната следствена служба, които поемат жп катастрофата на гарата. "Това са хора с опит от предишния инцидент в Хитрино, но слава богу, че в Пловдив се размина", заяви говорителката на Върховната касационна прокуратура Румяна Арнаудова. По думите й разследващите ще извършат всички необходими замервания, за да установят причината за катастрофата.

Луковмарш. 

"Дума":

"Без нацисти по улиците" призоваха стотици на шествие срещу Луковмарш

Шествие с призив "Без нацисти по улиците" премина през центъра на София днес. Стотици хора се включиха в протеста срещу провеждането на неонацисткия Луковмарш, който бе забранен от кмета Йорданка Фандъкова, но все пак се проведе в по-късните часове на деня.

В антифашисткия протест се включиха представители на леви партии и организации, на социални, граждански и правозащитни движения, интелектуалци, университетски преподаватели, студенти, както и активисти от други балкански и европейски държави, пише "Барикада".

Участниците в протеста направиха изказвания не само против неонацистката проява, но и против всички форми на дискриминация и несправедливост, както и нормализирането на расисткото говорене от страна на политици като Красимир Каракачанов. Целта на контрадемонстрацията е да обедини всички, които се противопоставят на омразата, експлоатацията и разделението, които искат да живеят в разбирателство с околните, които подкрепят солидарността и човечността, заявяват организаторите. Припомняме, че с остри декларации срещу Луковмарш и срещу идеите, които разпространяват участниците в него, излязоха преди дни от Българския антифашистки съюз и от столичната организация на БСП.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини