АПИ към шофьорите в Смолянско: Тръгвайте на път подготвени за зимни условия!

АПИ апелира шофьорите, на които им предстои пътуване в област Смолян, да тръгват на път само с автомобили, подготвени за зимни условия. Да карат със съобразена скорост, повишено внимание и да не предприемат изпреварване на снегопочистващата техника. Блокирането на движението от автомобили, които не с подходящи гуми, затруднява работата на снегорините и възпрепятства пътуването на всички останали.

От валежите през последното денонощие снежната покривка на места е до 35 см, настилките се обработват и работата на снегопочистващата техника продължава, за да се осигури проходимостта на републиканската мрежа.

Трафикът на леки коли се осъществява без ограничения, в момента за сенгопочистване е ограничено движението на товарни коли над 12 тона и на ремаркета, и полуремаркета през проходите Печинско, Превала и Рожен, както и по пътя Доспат – Батак, Соколовци – Момчиловци – Виево, по пътя Борино – разклона за Осина и по всички републикански пътища на територията на община Доспат.

АПИ призовава туристите в Пампорово да не спират на пътното платно, тъй като паркирането на множество превозни средства затруднява работата на снегопочистващите машини, създават се задръствания и по-бавно придвижване при интензивен трафик през почивните дни.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини