Множество пожари с щети през уикенда, повечето заради затлачени комини

Десет пожара са гасили екипи на противопожарните служби в дните от 8 до 11 февруари в Смолян и областта.

Поради небрежност с открит огън е станал пожар в мазе на жилищен блок на ул. „Кап. Петко войвода“ в Рудозем в петък. При инцидента са унищожени изолации и мазилка – около 100 кв.м., 8м. ПВЦ тръби, домашно имущество и са опушени около 200 кв.м. Спасени са две сгради, а произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН – Рудозем.

Други три пожара заради непочистени комини са станали също на 8 февруари. Около 22:00 часа е пламнал покрив на хотел, намиращ се в Пампорово, при който е унищожена около 10кв.м. покривна конструкция, спасена е сградата.

С напукана мазилка се разминал огнен инцидент малко преди полунощ в жилищен блок в Мадан, загасен от огнеборците в града. Причина за пожара също е бил непочистен комин.

Около 10кв.м покривна конструкция, мебели, домашно имущество, опушени стени и ламперия са щетите при пожар в покрива на къща на 58 годишен мъж в Смолян. Спасена е сградата, а произшествието е ликвидирано от два екипа на РСПБЗН – Смолян. Метален контейнер за отпадъци, е пламнал заради незагасена пепел на ул.“Евридика“ в Смолян снощи. Няма унищожено имущество, спасени са три леки автомобила, набиращи се в непосредствена близост.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Коментари в сайта

Последни новини