Казват пред Комисията за контрол над службите за Емилиян Гебрев другата седмица

По случая с отравянето на бизнесмена Емилиян Гебрев, е насрочено изслушване на председателя на Комисията за контрол над службите в четвъртък. Това обяви заместник-председателят на ГЕРБ и шеф на парламентарната комисия по вътрешна сигурност Цветан Цветанов в отговор на журналистически въпрос дали извадената информация от чуждите медии, че има  връзка между  заболяването  на българския оръжеен бос с третия заподозрян по случая "Скрипал", е вярна.

Според журналистическо разследване руският офицер на ГРУ Сергей Вячеславович Федотов, който е бил във Великобритания по време на покушението с Новичок на Сергей Скрипал през март, миналата година, е бил и в България дни преди оръжейният търговец Емилиян Гебрев и синът му да се разболеят сериозно. За тях има заключения, че са отровени с неидентифицирано вещество. Случаят е от 2015 година.

„Би могло да се направи необосновано заключение, че данните, изведени в медийното разследване съвпадат. Действителен отговор обаче за тези съвпадения за едно и също лице, което е било съпричастно със случая „Скрипал“ и за случая в България, отговор може да бъде даден от координирането на действията между прокуратурата на България и властите на Великобритания“, каза Цветанов. И добави: „Случаят „Скрипал“ затвърди позицията на ЕС за продължаване на санкциите срещу Русия. За всички е ясно, че Русия води политика, която иска да отклони ЕС от политиката на единност и на сплотеност.“. Цветан Цветанов отбеляза още, че България, ЕС и САЩ са обект на хибридни атаки от Русия в последните 3-4 години. "Има информации за руска намеса през онлайн и социалните медии в изборите в няколко държави, което във всеки един от случаите доведе до дестабилизация. Съществува мнение, че дори "Брекзит" се е случил под такова влияние".

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ас
    асковлия
    1 0
    21:34, 10 фев 2019
    Този с пъпеш в место глава щом се появи по Т В или на снимка ГЕРБ губят по 10 000 гласоподаватели.Нагъл и долен отмъстител. Той продаде и продължава да продава България. Дъщеря му работи в службите на САЩ. Дали е случайно? По наследство вървят нещата.
  • 2
    Мм
    ммммм
    1 0
    21:41, 10 фев 2019
    Пъша както му е прякора скоро се върна от Америка.Ходи там да си вземе комисионата за 50 годишни ръждясали самолети. Вижте колко доволно гледа.
Последни новини