Без капка милост Ноле победи Надал и спечели 15-а титла

Новак Джокович спечели 15-а титла от Големия шлем, след като по категоричен начин победи втория в световната ранглиста - Рафаел Надал, на финала на Откритото първенство на Австралия по тенис.
 
Въпреки очакванията за оспорвана среща, лидерът в подреждането при мъжете се справи със съперника си само за 2 часа и 4 минути и успя да вдигне победоносно ръце, след като се наложи с 6:3, 6:2, 6:3.Това бе 28-ма победа за Джокович срещу Надал в 53-и мач помежду им. Двамата се срещат за втори път на финал в Мелбърн, като предишният им мач завърши отново с победа за сърбина, но след 5 часа и 53 минути на корта. 
 
За 8-ми път сърбинът и Надал играха един срещу друг на финал на турнир от Големия шлем. След победата на Ноле днес (27 януари), балансът в тези срещи е 4:4. Джокович триумфира и при предпоследния сблъсък помежду им - на полуфинала на "Уимбълдън" през 2018 г.Този път обаче Ноле бе далеч по-бърз в успеха си. Той стартира с пробив, който му бе достатъчен да поведе в сетовете. Испанецът продължи с непредизвиканите грешки и във втората част. Това доведе до пробив за Джокович за 3:2. До края на сета Надал не успя да вземе нито един геймВ последната част 31-годишният сърбин продължи с доминацията си. Пробивът дойде за 2:1 в негова полза. Надал така и не намери сили да се противопостави в осмия финал между двамата от турнири от Големия шлем. Сърбинът завърши мача с още един пробив.
 
Испанецът записа осма загуба на финали на най-престижните турнири в календара. Надпреварата в Мелбърн е сред най-трудните за Матадора. 4 от пораженията му са именно там. Той има и една титла от 2014 г.
 
Лидерът в световната ранглиста Джокович пък вдигна титлата на Откритото първенство на Австралия за рекорден 7-ми път. Той изпревари Роджър Федерер, който е печелил трофея 6 пъти.Надал все пак остава преди сърбина в класацията за най-много титли от Големия шлем изобщо. Той има 17 отличия и е на второ място в тази класация. Лидер е Федерер с 20.
 
 
Източник: http://btvnews.bg

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ло
    локомотива
    1 0
    17:13, 27 яну 2019
    браво,хората играят а наш гришко ша пали свещи у аскуу.
Последни новини