Ракетата на Джеф Безос ще лети с човек до края на годината (видео)

Blue Origin, космическият проект на Джеф Безос показа излитането и кацането на New Shepard. Ракетата изведе в космоса 8 спонсорирани от НАСА товара. Те са по програма на НАСА, която дава шанс на изследователи, които разработват технологии за условия на микрогравитация.

Blue Origin подкрепя програмата и ролята ѝ в усъвършенстването на технологиите за бъдещо човешко присъствие в космоса. Във видеото компанията показа изстрелването и гладкото приземяване на ракетата и капсулата.

New Shepard се връща и използва многократно, което намалява разходите и създава рутинен достъп до космоса. Намаляването на разходите за изследвания в областта на микрогравитацията увеличава възможностите на университетите, правителствените изследователи и предприемачите да тестват полезния товар и технологиите в космоса.

Това изстрелване е 10-та успешна мисия за програмата New Shepard и 4-ти полет за тази ракета.

По-честите изстрелвания ракетата New Shepard са от критично значение за бъдещето на Blue Origin, обясняват от компанията. То движи компанията към нейната крайна -  да намали цената на достъпа до космоса и да преместим тежката индустрия от Земята, да може космосът да се използва за благото на Земята. Освен това, непрекъснатият успех и доказана стабилност на тази конфигурация потвърждава, че използваме методите, операциите и технологиите, необходими за нашите по-мащабни програми.

В предстоящата мисия си ракетата New Shepard изведе в космоса полезни товари от цял ​​свят.

Blue Origin съобщи, че иска да изпрати човек в космоса до края на годината.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини