Петгодишно дете в Благоевград е починало от пневмония вследствие грип

Петгодишно дете в Благоевград е починало най-вероятната от бързо развила се пневмония, вследствие на грипна инфекция, съобщи по bTV главният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев.

Според него няма данни да е имало забавяне на реакция от страна на родителите, или пък да е било подценено състоянието на детето.

"Това е от грипна инфекция с много бързо развила се типична пневмония като най-често срещаното усложнение. Нямаме никакви съмнения, че е направено необходимото. Наистина детето е престояло малко в благоевградската болница първоначално в детското отделение, но то вече е било с доста развита тежка пневмония", отбеляза д-р Кунчев.

"Имайте предвид, че понякога, за щастие много рядко, но пневмониите се развиват мълниеносно", изтъкна той.

Днес предстои да бъде обявена епидемия във Варна и в Софийска област. Грипна ваканция в училищата и в детските градини във всички от десетте области, в които вече има обявена епидемия. Това са Пловдив, Добрич, Бургас, Перник, Пазарджик, Смолян, Стара Загора, Силистра, Шумен и Ямбол.

В много от болниците в страната има проблем с настаняването на пациенти с усложнение вследствие на грипния вирус. Допълнителни легла са открити във всички болници в десетте области с грипна епидемия, обявиха здравните власти.

Източник: bTV

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини