Седем грешки, заради които няма да прочетат имейлите ви

Осъзнаваме или не, но често темата на нашите имейли може да бъде единствената част от нашето съобщение, което се чете. Ето защо е важно, тя да бъде максимално ясна и да улеснява получателя да намери имейла ни във входящата си поща след време.

Използвайте глаголи, подканящи към действие – например, „прочети доклада“ или „разгледай колекцията“.

Има много грешки, които можете да направите във важен имейл до шефа ви, до ваш колега или друг професионален контакт.  Ето кои седем теми, според Business Insider никога не трябва да използвате:

1. „Идеи“ или „Среща“

Ако темата казва нещо неясно, то вашия имейл със сигурност ще бъде прескочен. Използването на конкретни и описателни фрази не само ще даде представа на получателя за какво става въпрос във вашия имейл, но и ще ги улесни в  намирането му по-късно.

2. „Здравей“

Това има подобен ефект като използването на супер неясно послание в темата на имейла ви. Помислете, ако получавате десетки имейли и имате време да прегледате само най-важните, бихте ли отворили имейл, който е маркиран като „Здравей“?

3. „Мога ли да ви предложа някаква безплатна помощ?“ или „Ти си победил в конкурса ни“

Някои думи в темата на имейла ви могат да го изпратят директно в папката за спам на получателя. Такива думи са „невероятно“, „безплатно“, „победител“, „без риск“ и т.н. Но дори и да успеете да заобиколите филтъра за спам, може да заблудите получателя и той да пренебрегне имейла ви.

4. Без тема

Дори и лошо подбраната тема е по-добре от липсата на такава. Имейлът без тема вероятно ще бъде изтрит на мига, изгубен или веднага ще подразни получателя, който е принуден да отвори имейла, за да разбере за какво става въпрос.

5. Твърде дълги теми

Темата на имейлите ви не трябва да е по-дълга от 50 знака. Много хора отварят пощата си на мобилни устройства, а там една дълга тема не може да се обхване.

6. „Да поговорим за дело № 23904890384“

Да, темата трябва да внася яснота относно какво пише в имейла ви, но не е нужно да давате подробни детайли. Вместо да изписвате номера, опишете с няколко думи каква е ситуацията.

7. "ИМА НОВИ ИЗИСКВАНИЯ ЗА ОТПУСКИТЕ"

Темата на имейла ви никога не трябва да е изписана само с главни букви. Някой може да реши, че му крещите и изобщо няма да обърне внимание на имейла ви.

Източник: digital.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини