Жена превърна ствола на столетно дърво в приказна къщичка за книги

Шеръли Холърд създала една много специална и безплатна библиотека в родния си град Кор Дълейн, щата Айдахо. Когато научава, че местната власт ще прави сериозни промени пред дома ѝ, жената решава да действа.

„Трябваше да премахнем дърво, което е на над 110 години. Затова реших, че мога да го превърна в малка безплатна библиотека, което винаги съм желаела да направя“, разказва жената, която получила подкрепа от неправителствената организация „Little Free Library“ и така отрязаното на улицата ѝ дърво се превърнало в нещо много повече.

Холърд получава разрешение да издълбае дървото и да постави 3 рафтчета, на които да сложи книги, които да са на разположение на нея и съседите й. Благодарение на допълнително финансиране, тя успява да направи нещо много повече.

Миниатюрната библиотека в дървото, към която се стига по няколко стълби, била открита в последните дни на миналата година. Тя разполага с осветление и специална вратичка, която да пази книгите от капризите на времето. Отвън е декорирана с миниатюрни книжки от дърво и изглежда като малка къщичка на горски животни, точно като от приказките.

Свободните библиотеки набират все повече популярност и у нас. Освен по морето, където бе направена първата преди години, вече няколко наши града разполагат с такива. Целта е всеки, който обича да чете, да си вземе книга безплатно, след което да я върне.

Източник: tialoto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини