Откриха сезона на лалетата в Холандия

Изображение 1 от 2

    Сезонът на лалетата бе открит в Холандия. На централния площад "Дам" в Амстердам тържествено бяха раздадени над 200 000 цветя на всички желаещи.
     
    Темата на Деня на лалето, както се нарича празникът, организиран всяка година през втората половина на януари, е "Силата на цветята", каза председателят на организацията за рекламиране на холандските лалета Ариен Смит.
     
     Касетките с лалета в седем различни цвята бяха разположени на площада във формата на цвете, чиито листа са наклонени на различни страни, информира ТАСС.
     
    „Макар днес да е твърде студено, според холандските мерки (около нула градуса), с Деня на лалето ние напомняме на хората, че пролетта наближава“, посочи Смит.

    Днес освен това бе представен нов вид лале, наречен Куинти Тръстфул, в чест на холандска телевизионна водеща и посланик на организацията "Розова лента", която се бори с рака на гърдата.
     
    Сертификатът бе подписан от самата Тръстфул и представители на компанията, създала новия вид. Цветето има средно дълго стебло и бархетни листа в нежно розов цвят.

    Денят на лалето се отбелязва за осма поредна година в Холандия. Цветята за този празник се предоставят безплатно от над 300 компании, които отглеждат един от символите на страната.
     

    Източник: dariknews.bg

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини