Разследването на ФБР срещу Тръмп влиза в Конгреса

Правната комисия към Камарата на представителите в американския Конгрес ще се запознае с разследването на ФБР за връзките на Тръмп с Русия, съобщи в Туитър председателят на комисията Джералд Надлър.

Той посочва, че през близките седмици комисията ще предприеме стъпки, за да разбере по-добре "както действията на президента, така и ответните действия на ФБР във връзка с неговото поведение, както и да се увери, че ангажираните с разследването са защитени от все по-неадекватните атаки на президента Тръмп".

По-рано вестник The New York Times съобщи, че ФБР води разследване срещу Доналд Тръмп, за да установи дали той работил съзнателно или несъзнателно срещу собствената си страна. Това е станало след като през май 2017 г. президентът уволни Джеймс Коми като директор на ФБР.

Надлър посочва, че от публикацията законодателите са научили, че дори през първите му дни в Белия дом, поведението на Тръмп е било толкова странно и будещо загриженост, че ФБР е сметнало за необходимо да предприеме нещо безпрецедентно - "контраразузнавателно разследване срещу действащия президент и вероятния му сговор с враждебно чуждо правителство".

Той добавя, че няма основания да се оспорва професионализмът на ФБР.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини