Русия наложи санкции на Украйна

 
Премиерът на Русия Дмитрий Медведев се подписа под постановление за въвеждане на ответни мерки на наложените от страна на Украйна санкции.
 
Това става ясно от съобщение на Медведев в "Туитър", цитирано от ТАСС и други руски медии.Москва разширява списъка със забранените украински стоки, което е в отговор на въведените от Киев санкции.
 
"Русия налага забрана за внос на редица украински стоки. Това - ответна мярка на санкциите от страна на Украйна", написа Медведев и поясни, че се е подписал под съответното постановление.Малко по-късно правителството публикува списъка със стоки. 
 
Включени са турбини, трансформатори, чакъл, варовик, мебели, различна техника, включително за производство на хляб, консервирани зеленчуци, хляб, шоколад, вино, сладкарски изделия, риба и други.
 
На 25 декември правителството на Русия разшири контрасанкциите срещу физически и юридически лица от Украйна. В списъка влизат повече от 200 украински граждани и организации.Междувременно Москва отхвърли неприемливите искания на Запада да освободи задържаните украински моряци. 
Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ма
    мастикаджия
    6 -1
    20:43, 29 дек 2018
    Браво!Украинските подлоги на Хамериканците да правят свирки.
Последни новини