Снимаха Ценко Чоков в ресторант, прокуратурата го иска в ареста

Апелативната специализирана прокуратура поиска от съда изменение на мярката за неотклонение на Ценко Чоков от "домашен арест" в "задържане под стража", съобщиха от държавното обвинение.

Спецпрокуратурата се е самосезирала след публикациите в медиите за това, че Чоков се е отклонил от определената му от съда в края на септември мярка за неотклонение и на 17 декември е посетил заведение в столичния кв. "Драгалевци". 

Същевременно в Апелативна специализирана прокуратура е постъпила и информация от МВР за установеното отклонение от мярката за неотклонение на подсъдимия Чоков, в която допълнително е уточнено, че той не се придвижва с болнична носилка, с която последният път се яви в съдебно заседание пред Апелативния специализиран наказателен съд.

През май Ценко Чоков беше осъден на 4,5 години затвор за отвличане, побой и палеж, а в края на септември Специализираният апелативен съд го пусна под домашен арест. Основният мотив на магистратите да го освободят от килията бе влошеното здравословно състояние на скандалния управник. Съдът прие, че той страда от диабет, диабетна полиневропатия, няколко язви, дискова болест, урологично заболяване, наскоро е претърпял операция, а му предстояли и други.

Към настоящия момент делото се намира в съдебна фаза. Апелативният специализиран наказателен съд разглежда като втора съдебна инстанция наказателното производство срещу Ценко Чоков и други подсъдими.

Апелативните спецпрокурори допълват, че искат арест за бившия кмет на Галиче и поради очевидната липса на пречки от здравословно естество да търпи най-тежката мярка за неотклонение.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини