ОбС гласува парична парична помощ за Лизавета, от нас - sms с DMS LIZA на 17 777

На последното си заседание за годината Общинският съвет в Асеновград ще гласува отпускането на еднократна финансова помощ за младата жена. В постъпилото в края на ноември заявление от нейна страна е посочена сумата от 5 000 лева, нужни за лечение със стволови клетки в турска клиника с цел подобряване на здравословното й състояние.

34-годишната Лизавета Иванова е с диагноза "Прогресивна системна склероза" и 80% трайна нетрудоспособност. Припомняме, че миналия месец тя прекъсна лечението си, поради липса на средства. За вливката не й достигат 5 500 лева. Представена е проформа фактура, от която е видно, че лечението й ще бъде на обща стойност 36 000 долара.

Пенсията на Лизавета е 133,08 лева, а месечните интеграционни добавки - 22,50 лева. До момента местният парламент е гласувал 4 еднократни финансови помощи (2014 г. - 2017 г.) за лечението й на обща стойност 6 000 лева.

Първите симптоми на заболяването си асеновградчанката усеща преди 9 години – световъртеж, залитане, лесна умора. Направените изследвания установяват, че страда от множествена склероза – церебро-спинална форма. Лечението и рехабилитацията са последвани от периоди на подобрение и периоди на влошаване. Лизи няма как да се излекува, но с модерна терапия с вливане на стволови клетки може да постигне ремисия и да има още много дни пред себе си.

От наша страна това, което всеки от нас може да направи е да пусне sms с текст DMS LIZA на номер 17 777 или да помогне в набирането на така необходимите средства чрез дарителска сметка BG 84 UBBS 80021060713340 или paypal: lizavetaivanova@abv.bg.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини