Вълна от благородство след наш репортаж, смолянчани искат да подарят пералня на Илия Савов

За броени часове, няколко души се свързаха с нас и поискаха да помогнат на Илия Савов, и да му подарят пералня. Това се случи, след като на 10 декември, в репортаж на еТВ и Смолян Бгвести, ви разказахме за 29-годишния мъж от Смолян, който преди дни намери портмоне с над 1000 лв. и го върна на собственичката му. Без да се замисли нито за миг, младият мъж извърши благородното дело и разплака от радост 80-годишната пенсионерка, която цяла година спестявала парите. Въпреки, че самият той в този момент имал 50 лв., с които трябвало да живее около три седмици.

Илия е преминал през много изпитания, израснал е в социални домове, но завършва образованието си и веднага започва да работи. Всичко припечелено инвестира в малкото си общинско жилище и към днешна дата спестява, за да си купи нова пералня, защото пере на ръка. Сега работи като ски-патрул в Пампорово, но не спира да посещава дома за деца в Широка лъка, за да помага.

„Знам какво е да нямаш, израснах в домове, мога да си представя какво изпитваше жената от загубата на спестяванията. Тя плачеше и аз се разплаках, когато ѝ ги върнах, от вълнение за нейното щастие“, разказа Илия пред СмолянБГвести.

Целият материал за младежа с голямо сърце и „простичката“ мечта да има свое семейство и дом, можете да прочетете тук: http://www.smolyan.bgvesti.net/news/463267/Iliya-Savov%C2%A0%E2%80%93-mazhat--varnal-golyama-suma-pari-na-pensionerka--%E2%80%9EZnam-kakvo-e-da-nyamash--izrasnah-po-domove%E2%80%9C

Щиляна Чакърова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини