Празничният сезон по VIASAT

През празничния сезон Viasat History предлага прецизно подбрана програма, която се съсредоточава върху историята на Европа.

Върнете се назад във времето и разберете всичко за античните общества - и всичко това, докато спокойно отпивате горещ шоколад, седнали удобно пред телевизора. Насладете се на любимите сериали по Viasat History като "Осем дни, които създадоха Рим", "Тайните на египетските пирамиди", "Историята на Европа" и много други!

Юдея и Рим: Фаталният конфликт по Viasat History
Започва в понеделник, 24 декември, в 22:00

Сезон: 1 Брой епизоди: 2 x 60 мин.
Оригинално заглавие: Judea and Rome: The Fatal Conflict

Поредицата от две части разказва за бурния живот на цар Ирод и за славния възход и трагичното падение на Юдея под управлението на Римската империя. Двете събития, макар и случили се през 70 години, са завинаги свързани от един човек, натоварен да проследи хрониката на събитията, довели до падането на Юдея - скандалният историк Йосиф Флавий.

Първите цивилизации по Viasat History
Започва в неделя, 23 декември, в 21:00 ч.

Сезон: 1 Брой епизоди: 4 x 60 мин.
Оригинално заглавие: First Civilisations

След като човешките същества са живели като волни скитници през повече от 99% от времето си на планетата, защо в крайна сметка са се захванали с цивилизацията? Как са построили селища, градове и държави и са начертали плана за съвременния свят?

Поредицата идентифицира четирите крайъгълни камъка на цивилизацията - градове, война, религия и търговия, и изследва всеки един от тях в контекста на различно място. Кръстосвайки земното кълбо, камерите ни пътуват до Ирак, Турция, Мексико, Гватемала, Египет, Индия, Пакистан, Оман, Мароко, Франция, Германия, Япония, Великобритания и САЩ. Те записват последните археологически открития, проверяват нови теории и разкриват оригиналната информация.

Големи зверове: Последният гигант по Viasat Nature
Започва в неделя, 23 декември, в 20:00 ч.

Брой епизоди: 3 x 60 мин.
Оригинално заглавие: Big Beasts: Last of the Giants

Из цялата планета има гигантски животни, които не се страхуват да надскочат в пъти обичайните размери. От морските слонове, които тежат по пет тона, до пируващите мечки гризли и могъщите африкански лъвове, животните са достигнали масивните си размери по различни изненадващи причини. Биологът Патрик Арии е на световна мисия да открие най-големите зверове на Земята и защо размерът наистина има значение в дивата природа.

Празничният сезон по Viasat Explore
Цял ден всеки ден от събота, 22 декември

Explore ще ви зарадва с маратон на най-страхотните си програми през празничния сезон. Сред тях са "Австралийски търсачи на злато", "Дървесните хора", "Ловът в Аляска", "Златотърсачи", "Лъскави трошки", "Чудовищни шарани", "Риболовни войни", "Голяма риба на въдицата", "Големият див север", "Треска за нефрит" и "Каубои в студени води".

Дивият живот на Монтана по Viasat Explore
Всяка събота, в 21:15 ч.

Брой епизоди: 6 x 60 мин.
Оригинално заглавие:
Montana Wild
Година: 2018

Когато става дума за природа, Монтана определено е един от най-дивите американски щати, и все пак някои хора познават района по-добре от всички. Ловци, трапери и фермери живеят на места, където не бихме си представили да прекараме дори ден. Всеки епизод ще ви запознае с ежедневието на селски, забавни и нетипични герои. Всички те са родени и отгледани в сърцето на щата и са развили почти симбиотична връзка със средата.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини