Снежна буря постави 100-годишен рекорд във Вирджиния

Изображение 1 от 2

    Голяма буря, която предизвика хаос и блокира пътищата, донесе сняг и лед от Тенеси до Северна Каролина и Вирджиния.

    Очакваната снежна буря в САЩ донесе рекорден снеговалеж в централна Вирджиния, особено в Ричмънд, където според властите това е най-голямата снежна буря през декември от над 100 години. Бурята продължи през по-голямата част от деня в неделя, снеговалежът - и през нощта. Снегът в централните части достигна около 30 см, а на някои места в югозападна Вирджиния паднали  43-48 см сняг.

    Снегът на летището в Ричмънд натрупа около 30 см и бяха отменени над 100 полета в неделя и още няколко десетки в понеделник. Около 1100 автомобили и са закъсали по пътищата и повече от 1000 пътно-трнспортни произществия за регистрирани в неделя . Службите са чистили и обработвали магистралите и през нощта, но посъветваха хората да не пътуват по второстепенни пътища, защото разчистването им ще отнеме време.

    В Северна Каролина 300 хиляди домакинства останаха без ток заради снежната буря. Много от училищата в щата обявиха, че ще останат затворени в понеделник. Вятърът по крайбрежието ще остане бурен - с 60-80 км/час, достатъчно силен да събори дървета и електрически стълбове, предупредиха метеоролозите.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини