Пробация за двама хасковлии, газили с кола полицаи

Наказание пробация получиха двама хасковлии за нанасяне на телесни повреди на полицаи. Присъдата е на Районния съд в Хасково.

С.М. е признат за виновен за това, че на 26 януари 2018 година е причинил телесна повреда – контузия на дясната ръка на служител от Охранителна полиция. За престъплението съдия Мартин Кючуков му е наложил наказание пробация - задължителна регистрация по настоящ адрес за 1 година, два пъти седмично срещи с пробационен служител за срок от 1 година.

Аверът му В. Т. пък е признат за виновен, че на същата дата е причинил телесна повреда на друг служител от Охранителна полиция, чрез удар в корема и контузия на дясната ръка. Той също ще търпи пробация - задължителна регистрация по настоящ адрес за 7 месеца.

Двамата мъже били спрени за полицейска проверка в началото на годината на улица „Искър“ в Хасково. След като спрели за кратко, те рязко потеглили с автомобила и блъснали униформените. Според запознати С. М. е бил издирван във връзка с европейска заповед за арест от Окръжния съд в Кран, Словения.

Наказанията за двамата мъже е наложено от Районния съд, който е одобрил постигнатото споразумение между адвокатите им и прокуратурата.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

  • 1
    Ва
    Василев
    49 -2
    08:58, 8 дек 2018
    Резил!Кой е този прокурор съгласил се на споразумение и съдия одобрил същото.Какво самочувствие да имат органите на реда когато не са защитени от държавата.А, той май няма такава.
  • 2
    Ня
    Някой
    8 0
    08:58, 8 дек 2018
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 3
    Ja
    Jack Bauer
    26 -3
    09:13, 8 дек 2018
    Тия боклуци поне са на пробация, не че е достатъчно,но поне е нещо. А цветнокожия дето удари горския, само условно. Трябваше и той да е с пробация, поне да се научи да пише.
    • Сл
      Слабоумен
      21 -3
      10:30, 8 дек 2018
      Ей, аланкоолу, пробация и условна присъда са две различни наказания, закона не позволява за едно деяние да се налагат и двете ! Налага се само едното, а условната присъда е далеч по-тежко наказание от пробацията, особено ако в изпитателния срок, който е от 3 го 5 години, извършиш ново престъпление. Тогава условната става ефективна ! А в случая с тия двамата кретени, са им наложили най-леките пробационни мерки - "задължителна регистрация по настоящ адрес" и "периодични срещи с пробационен служител", което си е горе-долу нищо... Трябва да си живее там, където е адресно регистриран и един два пъти седмично, а по-нататък и по-рядко, да ходи в пробационната служба да слага подпис, че уж е проведена няква беседа с него. А те реално се подписват и ги пускат да си ходят, на никой не му се занимава с отрепки. Наистина това споразумение е срам за прокурора, който се е съгласил на такова ниско наказание ! Поне да се беше договорил за пробационна мярка "безвъзмезден труд в полза на обществото", за около 100-200 часа, бе, прокуроче ! А съдията защо не е отказал да го одобри. Очевидно е, че наказанието
      е твърде ниско... Противоречи на закона и морала това споразумение. Утре други ден може някой от вашата институция да газят с колата ! Резил !!!
  • 4
    Go
    gost
    6 -7
    12:28, 8 дек 2018
    Винаги пред съда, който е гарант за спазването на закона има хора които демонстрират че са "над закона" паркирайки на забранено. Или полицаи, които смятат че законите не са за тях. Докато има такива, закони очевидно няма!
  • 5
    Ад
    Адв. Попов
    1 -8
    14:44, 8 дек 2018
    Здравейте , има извършени нарушения в публикации... Виж коментара
    • Ге
      Генералисимус
      6 0
      17:17, 8 дек 2018
      Понко, ако се напрягаше толкоз и га беше прокурор, равен нямаше да имаш... ама тогава в други неща се напрягаше и за това вече не си с червена тога... ;)
  • 6
    Ар
    Артикь
    8 -1
    15:42, 8 дек 2018
    Два пъти ми спиране коментара за адв.Попов
  • 7
    Ве
    весо
    9 0
    20:16, 8 дек 2018
    Мама аптека МАТЕЕВА е бутнала мангизи на господата от съдебната власт.Няма как да се случат нещата иначе.Дано не излезнат полицаите виновни че са застанали пред колата на маминото чадо,което има европейска заповед за арест.
  • 8
    Ня
    Някой
    7 0
    10:03, 9 дек 2018
    Съдия Мартин Кючуков защо така мрази полицаите също като баща си - доктора в Спешното?? Повечето случаи са в полза на бандитите когато има дела където има и замесени полицаи. И Г-н Кючуков, вземи малко да ослабнеш!
  • 9
    Аа
    Аааааа
    7 -1
    18:23, 9 дек 2018
    Ако се беше случило в САЩ,това с опита да прегазят полицай,сега щяха вече да са им ръждясали вече петалата на двамата хубавци.Щяха да ги застрелят на място.
Последни новини