Конуш изпрати топли шалове, шапки, ръкавици за бездомници

    Десетки плетива бяха изпратени за бедни хора от самодейките от читалище „Пробуда-1925“ в Конуш и други жени от селото. С труда си и дарената прежда конушенки станаха съпричастни към кампанията „Изплети топлина“ на фондация „Има начин“, провеждаща се за осма поредна година. Тази година благотворителността е насочена към бездомни хора, обясниха доброволките Мария Даскалова и Лидия Микова. Те ще предадат ръкоделията на координаторката на кампанията за Хасково Антония Костова, която от своя страна ще ги достави във фондацията, откъдето ще бъдат разпределени за нуждаещите се.

    За около два месеца възрастните жени от селото са изплели над 40 комплекта терлици, 17 комплекта шушони, 14 шала, 10 шапки, 3 комплекта с шал и шапка, както и един елек и пуловер. Към всяка една дреха има послание. По този начин се дарява не само топлината, но и любовта на жената, която я е плела, каза Мария Даскалова.

    Тя поясни, че в инициативата се включили не само жените от Конуш, но и членове на пенсионерския клуб „Родолюбие“ в село Стамболийски, потребители на Дома за хора със специални нужди на Кенана, имаше и два пункта за плетене в Хасково - „Телие-То“ и „Къщата“.

    Въпреки че част от плетивата са изпратени за София, кампанията в Конуш продължава, каза библиотекарката на читалището Тонка Гогова. Тя пожела здраве за хората, които ще ги носят, както и на самодейките от читалището, които са помогнали не само с труд, но са дарили и прежда. „Да са живи и здрави, да имат късмет и да не им се налага занапред да им помагаме“, пожела Гогова.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Бо
      Борислава
      0 0
      11:39, 11 дек 2018
      Браво на бабите! Страхотна инициатива е тази, и всички в нея печелят по нещо. Координатор за Хасково е Антония Костова, обаче - имате грешка с името.
    Последни новини