Учен от NASA твърди, че Земята може да е била посетена от извънземни, но да не сме забелязали

Учен от НАСА казва, че Земята вероятно вече е била посещавана от извънземни, но хората вероятно не са забелязали.

В доклада си Силвано Коломбано, компютърен специалист в Изследователския център Амес на НАСА, доктор по философия  и професор, предполага, че извънземните може да изглеждат много по-различно от очакванията, които хората имат за тях. Нашите представи, като въглеродни организми, каквито сме ние, може да са причината те да са останали незабелязани.

"Аз просто искам да подчертая факта, че цивилизацията, което може да открием и която може да избере да ни открие (ако все още не е), може да изобщо да не е от въглеродни организми като нас", пише Коломбано в доклада

Според Колумбано, за да напреднат в търсенето на извънземен живот, учените трябва да преразгледат нашите представи и да разгледат идеята за различни характеристики - както и вероятността междузвездните пътувания вече да са възможни за извънземните. Неговата хипотеза е, че извънземният "изследовател" би могъл да е "изключително малка супер интелигентна единица". 

"Ако приемем нов набор от предположения за това какви форми на висша интелигентност и технология бихме могли да открием, [...] бихме могли да започнем сериозното им търсене".

Колумбано също така предлага да се преразгледа как всъщност може да изглежда една цивилизация при сканиране на Вселената и "като се има предвид, че технологичното развитие в нашата цивилизация е започнало едва преди около 10 000 години и научните методологии възникват само през последните 500 години".  Хората да имат реален проблем да предскажат технологичната еволюция дори през следващите хиляда години, да не говорим за шест милиона пъти по-дълъг период (колкото може да е имала за технологичното си развитие една извънземна цивилизация).

Освен това Коломбано смята, че посещенията на НЛО феномени може да са останали незабелязани или пренебрегнати при търсенето на извънземен разум, тъй като освен че се смята за малко вероятно да има извънземни пътувания, заради голямата вероятност за измами, темата обикновено се избягва от научната общност.

Документът, представен като част от семинар на SETI за декодиране на извънземен интелект, завършва като предлага "по-агресивен" подход в бъдещите проучвания и предлага как да стане това:

1. Включване на физиците в това, което може да се нарече "спекулативна физика", все още основана на нашите най-солидни теории, но с известна готовност да се разширят възможностите за естеството на пространство-времето и енергията.

2. Включване на технолозите във футуристичното проучване как може да се развие технологията, особено в изкуствения интелект, еволюиращите роботизирани системи и симбиозата на живи същества с машини.

3. Ангажиране на социолозите в спекулации за това какви видове общества можем да очакваме и дали и как те биха могли да изберат да комуникират.

4. Приемане на НЛО феномените за достойни за проучване в контекста на система с много ниско съотношение сигнал / шум и посочване на нови възможности за комуникация и откриването им.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини