Нови, поредни, неделни протести в страната

Ден на протести в различни градове на страната срещу високите цени на горивата и ниския стандарт на живот се очаква днес. Демонстрации са планирани в Бургас, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил, Сливен, Хасково, Троян.

В Бургас протестът срещу цените на горивата се очаква да премине в социален. За разлика от предходните, този се организира между самите участници. „Протест срещу социалното убиване на българите“, това е новото мото на недоволството, каза Росинка Бъчварова, една от инициаторите на протестите в града. Протестът е на обичайното място и час, на паркинга до изхода на Бургас, към автомагистралата в 12 часа в неделя.

В Пазарджик протестиращите срещу ниските доходи ще се съберат в 13 часа на паркинга пред парк „Стадиона“. След това те ще тръгнат пеш по улиците на града, като крайните точки са сградите на общината и областната администрация.

В Благоевград поредният граждански протест се очаква да започне в 11,30 часа, съобщи Александър Стамболийски - председател на синдикалната организация на Сдружение на българските транспортни работници. Началото е отново на паркинга пред ЮЗУ „Неофит Рилски“.

Протестно автошествие срещу социалната несправедливост в Сливен се очаква да започне след събирането на недоволните в 11.00 часа на площад „Хаджи Димитър“. След което ще премина по централните булеварди на града. Финалът е предвиден на „Дамарски мост.“ Миналата седмица около 100 протестиращи затваряха поетапно пътния възел „Петолъчката“. За тази седмица няма обявено намерение да се затварят пътища.

С искане за по-висок стандарт на живот жители на Кюстендил организират двучасово пешеходно шествие. В 12 часа те се събират пред театъра в града. Крайната им точка е общината в Кюстендил.

Жители на Троян и региона излизат в 12 ч. на пореден протест срещу високите цени на горивата и ниските доходи. Тази неделя протестиращите се събират на входа на Троян откъм Ловеч при разклона за село Орешак. След митинга те ще организират поредното пешеходно и автошествие по основните улици на града.

Източник: http://frognews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини