Д-р Антон Лалов: Тревогите ми започнаха да стават повече, отколкото мога да понеса

Шефът на АГ отделението в смолянската многопрофилна болница д-р Антон Лалов подаде оставка и напуска здравното заведение.

По думите му проблемите са се трупали от доста време, един от тях е свързан с Неонатологията. „Чудя се как хората работят там, те по 24 часа не излизат от отделението“, сподели д-р Лалов и допълни: „Тревогите ми започнаха да стават повече, отколкото мога да понеса. Вече не мога да гарантирам здравето на едно бебе."

Д-р Лалов каза още, че напуска без лоши чувства към колегите си и ръководството на болницата, никого не обвинява, но проблемите трябва да намерят решение, а това е извън неговите възможности. „Просто вече искам спокойствие“, каза д-р Лалов и допълни, че ще продължи да работи по специалността си.
„Оставката на д-р Лалов е лично негово решение“, каза директорът на МБАЛ д-р Марин Даракчиев. Във връзка с Неонатологично отделение коментарът му беше, че то работи нормално. „В Смолянска област няма друг неонатолог, освен д-р Хризантема Георгиева, която е и шеф на отделението. Неонатолози по принцип липсват“, каза още д-р Даракчиев и допълни, че за да е от висок клас отделението трябва да има четирима неонатолози, което на този етап е непостижимо. В болницата продължават да се раждат деца и само в изключително редки случаи, когато новороденото е под 2 кг., след като се стабилизира то се пренасочва към друго здравно заведение. Това са едва 5% от всички раждания, коментира още д-р Даракчиев.
След оставката на д-р Лалов, която е приета, временно АГ отделението ще се ръководи от д-р Стефан Тодоров. Предстои да се обяви конкурс за шефското място.

Величка Петкова
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини