Пилотите на катастрофиралия самолет на Lion Air се борили с техниката до последно

Данните от черните кутии на катастрофиралия самолет на индонезийската авиокомпания Lion Air, показват, че пилотите са се опитвали да избягнат падането почти от излитането на самолета, пише NYT.

Бордовият самописец показал "фатална борба между човека и машината" - носът на самолета повече от 20 пъти се е насочвал надолу за 11-минутния полет. 

"Пилотите успявали да вдигнат носа отново и отново, докато накрая не загубили контрол и самолетът започнал да пада в океана със скорост 

Даннитв потвърждават версията, че автоматичната система за контрол на полета на самолетите Boeing 737, заради неправилна информация от датчиците на фюзелажа, е довела до падането на самолета, отбелязва изданието.

Предварителният отчет за катастрофата излезе днес. Но следователите твърдят, че не могат даа обяснят защо пилотите не са следвали същата процедура, извършена от друг полетен екипаж предишния ден, когато са срещнали подобен проблем. Предварителният доклад за катастрофата, публикуван в сряда от Националния комитет по безопасност на транспорта (NTSC) на Индонезия разкрива повече подробности за последните моменти от полет 610, но признава, че остават много въпроси.

Самолетът на авиакомпания Lion Air се разби на 29 октомври недалеч от брега на остров Ява. Всичките 189 души на борда загинаха. След трагерията компанията Boeing иапрати на операторите на най-новия и модел Boeing 737 Max предупреждение, че погрешни данни от системата за контрол на полета могат да доведат до остро пикиране.на самолета.

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини