Ценен успех на АРДА срещу Ботев Гълъбово

АРДА  победи Ботев Гълъбово с 2 на 1 в среща от 15-тия кръг на Втора лига. Двубоят се игра на АРЕНА АРДА пред близо 2000 зрители.  

Двубоят започна повече от отлично за играчите на Стойчо Стоев. Още в 13-та минута главния съдия Валентин Железов посочи бялата точка, след като футболист на Ботев игра с ръка в наказателното поле. Зад топката застана Венцислав Христов, който бе точен и откри резултата. Принудителна смяна бе извършена в самото начало за АРДА, като в игра се появи Вълчан Чанев, който замени получилият контузия Митко Плахов. В 24-та минута вратарят Иван Караджов  показа отличен рефлекс и успя да избие рикоширалата топка.  

В 27-та минута Ахмед Осман се озова на отлична позиция на границата на наказателното поле, но ударът му бе неточен . Малко преди края на първото полувреме отново Караджов бе на своето място, спасявайки удар на футболист от Ботев Гълъбово.

В 45-та минута главният съдия Железов отсъди скандална дузпа за гостите, след като само той видя игра с ръка в наказателното поле на Румен Сандев.  Зад топката застана Методи Костов, който бе точен и възстанови равенството, при което завърши първото полувреме.  

След почивката футболистите на АРДА отново подхванаха инициативата, търсейки бърз гол. Последваха няколко атаки и удари на Лукас и Венцислав Христов. Най-чистото положение за гостите бе в 70-та минута, когато Иван Винков се отскубна сам срещу Караджов, но стражът на АРДА успя да парира удара му.  

В 75-та минута Деян Лозев направи отличен пробив от дясно, успя да излъже няколко играчи на Ботев, но след това нямаше кой да засече центрираната в наказателното поле топка. Все пак логичното се случи в 76-та минута. При една многоходова атака за АРДА, топката попадна във Венци Христов. Той шутира, топката се отклони от тялото на играч на гостите и попадна в Ахмед Осман, който вдигна трибуните вкарвайки на 2 на 1.След попадението домакините имаха още няколко положения за гол, но такъв на падна и резултатът остана непроменен.  

След тази победа АРДА има 25 точки и заема четвърто място в класирането. В следващия 16-ти кръг АРДА е домакин на Кариана. Двубоят е на 1 декември от 14:30 на АРЕНА АРДА.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини