Котки пробват да влязат в музея от години (видео)

Изображение 1 от 3

    И досега не са ги пуснали да влязат. Портиерът на Градската галерия в Ономичи, Хирошима, прекарва по-голямата част от деня си, учтиво възпрепятствайки котките да влязат. Те даже са получили имена – Кен-чан и Госаку (или Го-чан), а тяхната упоритост впечатли социалните мрежи.

    Всичко започнало преди няколко години, когато Мяумузеят показвал фотоизложба "Котки" на Мицуаки Иуаго. Само няколко дни след откриването на изложбата пристигнал необичаен посетител, който вероятно би бил съвсем подходяща публика на събитието. Охраната обаче не пуснала черния котарак. През март миналата година той се върнал и този път си довел рижава приятелка. За съжаление, двамата отново били принудени да си тръгнат, но те съвсем не прекратили опитите си да проникнат в изложбените зали.

    Двете очевидно живеят някъде наблизо, защото се връщали отново и отново. Музеят е в парк, който те смятат за своя територия, а и няма трафик, който да ги застрашава. Накрая, персоналът започнал да туитва снимки и котките станали  интернет знаменитости. Освен редовните им опити да минат през вратата, служителите на галерията качват видео от другите котешки занимания, като търкаляне по плочките около сргадата, обикаляне с грациозна походка, препичане на слънце на фона на панорама на града от високото и носене на стилна панделка около врата с умен поглед.

    Макар че все още не са успели да влезат официално вътре, Кен и Го редовно получават наградки и лакомства за домашни любимци от пазача с бели ръкавици, който всеки път учтиво връща тези любители на изкуството от вратата.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини