Марешки и колегата му от "Воля" Кръстина Таскова се отказаха от имунитетите си

След седмица за размисъл днес и последните депутати в списъка на главния прокурор Сотир Цацаров се отказаха от имунитетите си.

Лидерът на „Воля” Веселин Марешки обяви, че с колегата си Кръстина Таскова вече са подали заявления да се откажат доброволно от депутатските си имунитети.

„Воля” обаче изненадващо се отказа и от идеята си да бойкотира кворума, ако вицепремиерите Красимир Каракачанов и Валери Симеонов не подадат оставки.

Марешки обясни, че напускането на парламента и неявяването на работа е абдикация от отговорност и няма "да напълни джоба на българите". Знаем, че е много по-лесно за нас да сме извън парламента и да трупаме някакви временни дивиденти, обмисляхме и този вариант, коментира Марешки.

"Решихме, че не е в наш стил да се крием по кулоарите и да бягаме от отговорност. "Воля" не е била и никога няма да бъде политически рекетьор", подчерта той.

Ще работим в залата, защото сме наясно, че в най-отговорния момент, когато трябва да се приеме бюджетът на държавата, в който има някои добри страни - увеличаване на доходи, повече пари за здравеопазване, ние не можем да абдикираме от нашата отговорност и всички наши симпатизанти настоятелно ни съветват да правим това - да работим в полза на българския народ, допълни лидерът на “Воля”.

И ДПС се присъединиха към повторните искания за оставка на Симеонов. От движението коментираха критиките във вчерашния доклад на ЕК.

„Ако управляващите не бяха бавили закона, който ние внесохме с колегата Пеевски, Хамид Хамид и Велислава Кръстева, и ако беше приет преди няколко месеца, той щеше да бъде отразен в доклада и абсолютно сме убедени, че нямаше да има тези критики поне по отношение прозрачността на медийната среда", каза Йордан Цонев от ДПС.

И ДПС, и БСП днес обявиха, че подкрепят, но не организират протестите от последните дни. След среща с КНСБ социалистите обявиха, че внасят предложение за отпадане на данъка за старите коли. Синдикатите обявиха, че това е най-добрият бюджет, предлаган от Кабинет на Борисов до момента.

Източник: bTV

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини