Иван Савов поставя за първи път у нас „Паола и лъвовете“ в Хасково

    Пиесата на италианския драматург и сценарист Алдо де Бенедети „Паола и лъвовете/Авторът фантом/“ е новото премиерно заглавие на театър „Иван Димов“ в Хасково. След перипетии по уточняване на авторските права и намесата на случайни обстоятелства, представлението беше отложено с месец. Утре вечер, на 14-ти ноември, от 19 часа  зрителите ще могат най-после да го видят. Хасковската публика ще е първата в страната, която ще гледа пиесата. Тя се поставя за първи път у нас, а това е едно от предизвикателствата, довели до избора на режисьора Иван Савов да посегне към текста. „Харесва ми да правя нещо, което не е правено, нещо, което е за първи път“, споделя Савов.

    Пиесата е играна с огромен успех години наред в Русия под заглавието „Сюблимация на любовта“. В Хасковския спектакъл е запазено оригиналното й заглавие и подзаглавие.

    Текстът е в превод на проф. Петър Батаклиев, носителят на пет награди „Аскеер“,две „Икар“, две „Prix Europe“ и една Голяма награда на „Prix Marulic“ Асен Аврамов е автор на музиката, сценографията е работа на Вячеслав Парапанов.

    В ролите влизат Никола Додов, Аделина Петрова и Димитър Костадинов.  Героите им -уважаваният конгресмен Леоне Саваста, младата писателка Паола и  губещият драматург Пиетро Дегани попадат в плетеница от интриги и житейски казуси, промушена в любовен триъгълник.

    А пиесата оставя ехо след себе си за това, че човек не знае понякога какво обича-дали не представата?...

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини