Процесът срещу Мирослав Боршош стартира

СГС даде ход на делото срещу бившия директор на НДК Мирослав Боршош. Това реши на свое разпоредително дело, на което присъстваха Боршош и бившият председател на съвета на директорите Валентин Кръстев.
 
Мирослав Боршош и Валентин Кръстев са обвинени в нецелево изразходване на средства и в умишлена безстопанственост в особено големи размери, от която са последвали щети за НДК. На заседанието присъстваха и три лица, пострадали от завеждане на делото.Защитата поиска делото да бъде върнато на прокуратурата и да бъде отменена мярката за неотклонение "подписка" на Валентин Кръстев с аргумент неясноти в обвинителния акт. Адвокатите поискаха те да бъдат отстранени, но съдът не прие исканията им.
 
От държавното обвинение защитиха мотивите си и поискаха делото да бъде насрочено за друга дата, за да може да бъдат призовани и останалите пострадали хора от извършеното престъпление.
 
Магистратите приеха и двата предявени иска - единият от държавата, чрез министъра на финансите за сума от над 3 млн. лева, а другият - от НДК за сума от общ размер на 503 757 лв. Според съда те изцяло съвпадат с твърденията в обвинителния акт и разглеждането им не би затруднило наказателното производство.Припомняме, Мирослав Боршош беше освободен от длъжността изпълнителен директор на НДК в края на юни 2017 г. от вицепремиера Лиляна Павлова, но няколко дни по-късно премиерът Борисов го върна.
 
Окончателното отстраняване на Боршош се случи едва след като прокуратурата му повдигна обвинения за нецелесъобразно изразходване на средства.
Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини