Мистериите на нацистките убийства по VIASAT History през ноември

Мистериите на нацистките убийства
Започва от понеделник, 12 ноември, в 22:00
Брой епизоди: 6 x 60 мин.

Навлизаме в много мътни води. Истина е - и не е изненадващо, че личнит живот на лидерите на най-зловещите политически режими е бил заобиколен с тъмни мистерии, сред които неразкрити убийства.
Поредицата "Мистериите на нацистките убийства" излага фактите, представя доказателствата, изпитва теориите и се опитва да достигне до заключение. С помощта на архивни кадри, възстановки, реконструкции, най-известните експерти и историци и нови кадри от ключовите места, ще се докоснете до някои от най-големите тайни в историята.

100 дни до победата
Започва от неделя, 11 ноември, в 19:45
Брой епизоди: 2 x 60 мин.

С помощта на кинематографични възстановки, интервюта с водещи историци и най-модерната компютърна анимация, "100 дни до победата" е завладяващ разказ за последните 100 дни от Първата световна война. Вижте как генералите на Съюзниците са работили заедно по нови начини, за да спечелят войната.

Пет от най-проницателните лидери в историята - маршал Фердинанд Фош (Франция), полеви маршал Дъглас Хейг (Великобритания), генерал Джон Пършинг (САЩ), генерал Артър Къри (Канада) и генерал Джон Монаш (Австралия), се обединяват, за да победят врага с непозната до момента екипна работа и иновативност.

Вълнуваща и драматична, поредицата показва най-големия мултинационален подвиг на участниците в Първата световна война.

Стогодишнина от Първата световна война
Цял ден в неделя, 11 ноември

По случай 100-годишнината от края на Първата световна война, не само ще започнем да излъчваме "100 дни до победата" - завладяващ разказ за последните 100 дни от Първата световна война, но ще покажем по-ранни документални поредици, които представят различни нейни аспекти. "

7 дни - пътят към Първата световна война" разказва за 37-те дни преди началото на Първата световна война, а "Нашата световна война" представя свидетелства на войниците, които са я преживели.
Във "Войната на асовете" научаваме какво е променил новият за времето си феномен - военната авиация, а "Първата световна война в числа" предлага ясен разчет на истинската цена на Голямата война.

Първите хора
Започва от неделя, 18 ноември, в 21:00
Брой епизоди: 5 x 60 мин.

Хората са направили първите си крачки в африканската савана преди повече от 200 000 години. Днес има седем милиарда човека на планетата Земя.

Как са се справили с трудностите нашите предци, как са се разпространили от континент на континент и каква е тайната на техния успех? С помощта на нови изследвания на фосили и последните достижения на генетиката, тази световна детективска история стига до сърцевината на това какво ни прави хора.

Смъртносно разузнаване
Започва от сряда, 7 ноември, в 21:50
Брой епизоди: 8 x 60 мин.

Документалната поредица разследва и показва много от подозрителните случаи на смърт на световно известните учени. Десетки учени в света умират в необичайни обстоятелства през последните няколко десетилетия и в много от случаите няма никакво обяснение. С помощта на експертни анализи на бивши следователи на ФБР, експерти по експловизите и агенти под прикритие, "Смъртоносно разузнаване" отваря подозрителните досиета, разкривайки смъртоносната смесица от конспирация, шпионаж и интриги.
От ядрени физици, взривени с кола бомба, до оръжейни инженери, застреляни на прага на дома си, поредицата доказва, че прекомерното знание може да коства живота на човека.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини