"На какво се дължи формата ми? На химия сигурно"

Кубрат Пулев, Хюи Фюри, Тервел Пулев и някои от останалите главни действащи лица в боксовата галавечер в събота, 27 октомври, дадоха официална пресконференция. Остава единствено меренето на кантара в петък.

Най-интересният момент от брифинга днес бе въпрос към Кобрата - на какво се дължи отличната форма, в която той уверява, че се намира.

"Ами, на химия сигурно", отвърна Кубрат с усмивка и предизвика смях сред журналистите и другите присъстващи в залата.

"Трябва да победя, за което ще дам всичко от себе си, за да зарадвам българската публика, защото тя е невероятна и знаете, че винаги ме подкрепя навсякъде по света, още повече в България", заяви Кубрат Пулев.

Сблъсъкът му с Хюи Фюри, по-малък братовчед на бившия световен шампион в тежка категория Тайсън Фюри, ще излъчи официалния претендент за пояса на Международната боксова федерация (IBF), притежание на Антъни Джошуа.

"Според мен предстои такава вечер, която досега не е правена в България. Това е много сериозен мач на световно ниво, противникът, не един път казах, че наистина е много сериозен. Отделно има и други международни мачове, които ще бъдат на много голямо ниво. За съжаление боксът в България не е развит до такава степен, че всички хора да разбират от бокс, както от футбол, но аз мисля, че ще наблюдават едни зрелищни мачове и хубав спектакъл, боксово шоу", добави Пулев.

"За моя мач няма какво да кажа, подготвили сме се здраво, концентрирано, целенасочено, дисциплинирано. Смятам, че годините, през които съм бил по световните рингове, са ме довели до днешния ден, когато имам достатъчно опит и съм човек, който не се предава. Постоянство и работа, това правихме през последните три месеца с моя треньор и целия екип. Смятам, че залата ще бъде пълна на 100 процента."

До момента са продадени около 7000 билета от 10-хилядния капацитет на арената. Преди централния мач Пулев - Фюри ще има девет други, като сред тях е и среща за европейската титла на полусредна категория с участието на Тервел Пулев.

Треньорът на Пулев - германецът Ули Венгер, разкри, че е решил да продължи да работи с българския боксьор след раздялата му със "Зауерланд", тъй като е убеден, че той може да стане световен шампион в тежка категория:

"Аз знам колко е зрял в момента Кубрат в това, което прави. Искам да подчертая още веднъж, че това е огромна отговорност не само за него, но и за мен като треньор. Аз като Ули Вегнер нямаше да остана с него и нямаше да работя по начина, по който работя, ако не вярвах в това, че той ще успее на 100 процента. Че той ще спечели световната титла за България."

"Като негов треньор мога да кажа, че той е изключително добре подготвен. Премина през различни етапи на своята подготовка, той е достигнал до момент, в който е напълно готов да спечели това предизвикателство. Ние сме направили всичко възможно като негов екип, това се видя вчера и на тренировката. Всички предпоставки са налице", уверене е опитният специалист.

Хюи Фюри отново заяви, че се вижда като "бъдещето на тежката категория". Той каза това и преди повече от месец, при първата си медийна изява в България.

"Искам да благодаря на хората от България за гостоприемството, всички ме приеха много топло, страната е прекрасна, рече 23-годишният британец. - Нямам търпение да започне мачът, тежката работа вече е свършена и сега остава лесната част - боят. Не остава много, само три дни. Повярвайте ми, това ще бъде един страхотен бой и нека по-добрият победи. Повярвайте ми, аз съм бъдещето на този спорт. Благодаря ви много, Бога да ви благослови и ще се видим в събота."

Неговият баща Питър Фюри, бивш треньор на Тайсън Фюри, когато победи Владимир Кличко и взе титлата през 2015 г., се изказа в същия тон по отношение на България.

"Искам да изразя уважението си към организаторите и към екипа на Пулев. Гледах трейлъра за мача и там видях Пулев като младо момче, неговата история е подобна на тази на нашето семейство. Това са истинските воини на този спорт. Нека по-добрият спечели, но аз искам синът ми да се бие с най-добрите боксьори, да се бие навсякъде по света, защото днес навсякъде виждам измислени боксьори, които са на позиции, които не заслужават, защото не приемат сериозни предизвикателства. Към българите - имам приятели тук от много години, те ни дадоха дома си, за да отседнем в него, това е нещо специално за мен. Изпитвам единствено любов към българския народ, много съм щастлив, че сме тук. Сигурен съм, че ще бъде една страхотна боксова вечер и повярвайте ми, синът ми ще даде всичко от себе си, той е боец и има сърце. Ние обичаме да се бием", каза Питър Фюри. 

Източник: http://clubz.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини