20 от Хасково поискаха оставката на Валери Симеонов за „кресливи жени“

    Около 20 души от Хасково се събраха на протест с искане за оставката на вицепремиера Валери Симеонов. Повод за брожението им беше изказването му в телевизионно интервю, в което той нарече майките на деца с увреждания "кресливи жени" с "уж болни деца".

    „Недопустимо е такова изказване от един вицепремиер, който да излезе и да заяви такова нещо“, коментира Маргарита Николова, която беше една от протестиращите. Тя допълни, че подкрепя майките на децата с увреждания. „Заставам зад тях, защото много често си мисля въобще как оцеляват тези хора“, добави Николова.

    На сходна позиция бяха Димо и Антония Николови. „Поведението, което показа Симеонов е надменно, гнусно и отвращаващо всички млади хора като нас, които са бъдещи родители“, каза Димо Николов. Той допълни, че хората няма как да имат доверие към вицепремиера Симеонов с неговото поведение. Той допълни, че това не му е първия гаф, който е направил и не вярва, че е останал недоразбран. Младият мъж настоя и за оставка на цялото правителство, тъй като заяви, че не е доволен от свършеното от управляващите и не вижда перспектива.

    Инициативата за протеста беше разпространена в социалната мрежа. До 17 часа днес беше подкрепена от около 300 души, но на площад „Свобода“ се събраха малцина, за да изразят недоволството си. Сред тях бяха и петима представители на мото клуб „Атрокс“. Междувременно пред областна администрация се събра и още една група хора – предимно природозащитници, еколози и експерти от неправителствени организации, които протестираха в защита на Национален парк Пирин и подкрепиха протеста за оставката на Валери Симеонов.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (39)

    • 1

      Жоро Пеев, Янко Митев, Георги Ривов ... амма че неприятно.Какви искат да се изкарат тия пък.Аз изцяло подкрепям майките, но се радвам че с тая пасмина тази вечер не е имало майки на болни дечица.Тези нещастници отчитат дейност с еднаквите си плакати и това не е никакъв спонтанен протест.Гнус ме е.Тези се чудят как да блеснат, да ги забележат ...олеле, извинете ме, отивам да повръщам ...

      • 11
        112+
        28 -9
        20:29, 23 окт 2018
        СВЕТЛО БЪДЕЩЕ !

        България, 2109 година.

        Народът чества 100-годишен юбилей от идването на Бойко Борисов на власт. Самият Борисов е поостарял, изглежда леко уморен, но винаги живва, когато застане пред камера и уверено обяснява, че правителството му е направило много. Ето, почти е завършена магистрала „Тракия” и дори вече щеше да бъде завършена, ако не беше лошото наследство от Станишев. Да, Станишев отдавна е покойник, но наследството му е живо, дори през 2109.
        Всенародните тържества по случай 100-те години чудна власт се провеждат пред единственото дърво в Борисовата градина. То е и единственото останало в цяла София и затова е известно като Дървото. Пред него Лили Иванова изнася юбилеен рецитал. Мургави строители надничат от съседния недовършен строеж на огромен МОЛ, започнат в далечната 2011 година.
        В общественото устройство са настъпили положителни промени. Избирателната система е усъвършенствана до такава степен, че избирателите изобщо не ходят до урните. Партийните лидери сядат на една маса, споразумяват се колко струва един глас и който извади най-много пари, той печели изборите. Няма нужда от рейсове с гласоподаватели, фалшифициране на избирателни списъци и подобни простотии. Всичко става цивилизовано, на пазарен принцип.
        В образованието започва нова реформа. Министърът предлага азбуката да започне да се учи още в гимназията, а не само в университетите. Това предложение е посрещнато на нож от учениците, които се вдигат на стачка под надслов „Не ни занимавайте с глупости!”. Оказва се, че никой от стачкуващите не може да напише този девиз, но това не е голям проблем, защото малцина са тези, които биха могли да го прочетат.
        Кризата се задълбочава, когато в протестите се включва и Национален Комитет на Възмутените Родители (НКВР). НКВР настоява децата да не бъдат затрупвани с излишна информация, каквато безспорно е азбуката. В крайна сметка е постигнат компромис – в гимназията все пак са въведени дисциплините „четене” и „писане”, но само като свободно избираем предмет, без да са задължителни.
        Грамотността през 2109 се счита не само за проява на лош вкус, но и се преследва от властта. ДАНС следи всички хора, за които има подозрения, че притежават книги. Те са потенциални врагове, защото може би знаят, че някога България е имала и други правителства.
        Извършена е и революция в компютърните технологии. Старите клавиатури – с букви и цифри – отдавна са в историята. Новите са само с четири клавиша: усмихнато човече, намръщено човече, изплезено човече и сърце. Тези четири символа са напълно достатъчни на модерния българин, за да изрази цялата гама от мисли и чувства, на които е способен.
        Националният отбор по футбол се бори мъжки, но не успява да се класира за Световното първенство, защото в последния мач на квалификациите пада от Фарьорските острови с 9: 1. Какъв малшанс!
        За сметка на това пък печелим световното първенство по наднормено тегло. Слушаме химна и сълзи на гордост проблясват в очите ни, докато знамето се вдига над изстрадания ни целулит. Никоя нация вече не е по-дебела от българската!
        Чалгата вече има статут на класическа музика и се изпълнява не само в заведенията, но и в симфоничните зали. Най-актуалната тупалка за 2109 година е „Совалка кючек” на оркестър „Джипси Бластърите”:
        „Качвай се на мойта совалка
        Да ти праим джедайската свалка.
        Аз съм баровец – интернет провайдер
        Фани ме за големия колайдер
        Оп-са! Оп-са!”
        Разбира се, има и изтънчени естети, които продължават да слушат българска попмузика. Макар и оскъдна по количество, тя по традиция е с изключително качество. Доказателство за това е фактът, че единствените две нови парчета, излезли през 2109 – „Тъжен съм до сряда” и „Космодиско” – получават общо 94 награди за бг попмузика. 94 пъти техните изпълнители благодарят на майка си и баща си, на зълва си и балдъза си, като не забравят да благодарят и на правителството.
        И киното е в небивал възход. Новият филм „Шебеци през октомври” достига рекордна за българското кино гледаемост – 11 зрители. За съжаление приходите му не са много високи, защото 8 от зрителите са си го дръпнали от торентите.
        2109 е паметна за българския туризъм. Завършен е проектът „Супер Банско Мега Слънчев бряг”. Двата курорта толкова са се разраснали, че вече са се слели. Туристите чакат три часа на опашка за кабинковия лифт в Банско, после се спускат със ски до Слънчев бряг, където за 70-80 лева си наемат шезлонг и плажуват, тъй както и турчин не е плажувал.
        С голям успех продължават ежегодните конкурси за месо. Титлата „Мис Месо 2109” става притежание на Златка Златкова Златкова, правнучка по майчина линия на Едната Златка и правнучка по бащина линия на Другата Златка. Новата лауреатка нашумява в светските среди с прякора Уста Златка. Не за друго, а защото е от стар майсторски род. През 2109 капитализмът в България окончателно е победил. Но и комунизмът окончателно е победил.
        Народът добрува…
      • Ня
        някой
        37 -37
        20:37, 23 окт 2018
        поне са излезнали да изкажат позиция , а не са се скрили зад компютрите да пишат глупости и да повръщат от такива като теб!
      • Ан
        Анна
        15 -7
        07:25, 24 окт 2018
        Ами избори идват, някои ще се кандидатират за кмет. Хубаво е да знаят, че това са им избирателите
      • Не
        Недоволен
        10 -4
        10:10, 24 окт 2018
        До 2030г. населението на България ще бъде около 4.5 милиона, като 40% ще бъдат от етнос различен от българския /сещайте се какъв/. Българското население ще населява 6 града, като Хасково не е сред тях. Т.е. държавата не ще се стопи като население и територия до 6 неголеми града. Това са резултатие от 10 годишната социалната политика на премиера Борисов. Надявам се тия които гласувате за ГЕРБ, не ви се занимава с протести и плюете по хората, които все пак имат някакво отношение към това, което става в страната да сте адски доволни. Данните по-горе са от официално проучване, извършено от вън, май от Германия беше.
      • Gl
        Gluposti
        4 -6
        10:44, 24 окт 2018
        Пълна демагогия. Демографските проблеми започват още през комунизма ( отрицателен естествен прираст без миграция защото всички ни държаха в кафез), най- много хора избягаха през 90те особено след фалита 97ма. Заплатите тогава се равняваха на 3 долара! Трябва да си много тъп или платен трол да пишеш подобни глупости. Ти колко деца имаш троле!?
      • Не
        Недоволен
        6 -4
        11:37, 24 окт 2018
        До глупака от ГЕРБ: Нямам никакви деца и нямам никакво намерение да имам. В държава управлявана от олигофрени, не чакай.... с електорат като такива като тебе нямам никакво намерение да имам деца. Аз не съм садист та да обричам някого да живее тука.

        И още нещо, напълно съм наясно кога е започнала демографската криза в България. Въпросът е защо 10г. мутрата, която ни управлява почти еднолично не предприе действия за преодоляването й???????

        И още нещо, данните са на база на изчисления на реални данни, те дори са прекалено оптимистични, тъй като не вземат предвид всички негативни тенденции в държавата. Аз лично мисля, че няма да остискаме до 2030г. Само за миналата година раждаемостта е спаднала с 10%, не през комунизма или през Жан Виденов, а през миналата 2017г. Това не е демагогия, това са цифри, а с тях вие от ГЕРБ не можете да си играете. Това е присъдата на народа в цифри!
      • Do
        Do trola ot BSP
        7 -5
        13:27, 24 окт 2018
        Колко злоба! Не можеш да си представиш колко си жалък и тъп! Типичния улигофрен "кой сега ще ни даде париии!" Сещаш се нали? Никой не ти е виновен за това, че си смахнат да определяш живота си по това кой е на власт! Нямаш деца защото няма кой да вземе смотаняк и мамино синче като теб!
      • Не
        Недоволен
        8 -3
        14:22, 24 окт 2018
        Не става дума за никакви пари. Става дума за това, че ако някой блъсне детето ти на пешеходна пътека, няма дори да го глобят, става дума за това, че ако детето ти е с недай си боже недъг като на тия хора, ти трябва да си оставиш работа и кариера за да седиш в къщи да го гледаш и да живееш от пенсия и помощи, щото парите по програмите за помощни институции, заведения и обучение са източени от нечий обръч от фирми или от ТЕЛК мафията. Става въпрос за това, че ако детето ти е болно, нашата здравна система най-вероятно ще го довърши, става въпрос за това, че данъците и осигуровките, които плащаме всички ние за да живеем уж по-добре и по-сигурно се "усвояват" от една банда Валеревци и Борисовци и изтичат в офшорните им сметки или пък с тях се хранят и развъждат електората от малцинствата. Става въпрос за това, че след 5г. пенсионната система ще се срине, след нея ще се срине и здравната, става въпрос за това, че в тая държава няма нито сигурност, нито социална справедливост, а това развъжда слабоумни и неграмотни индивиди като тебе приятелю. Погледни си само написаното, не можеш и 2 аргумента да напишеше без да обиждаш и да кълнеш, явно си много лично засегнат, кой те знае тебе на чий герберастки депутат или общински съветник си синче.
      • Де
        десо
        0 0
        15:32, 27 окт 2018
        що не излезете на протест бе гадове мръсни и що като сте толкова отворени не си пишете имената и да ви видим на снимки кой сте иначе пишете глупости пък вие нищо не правите все някои ви е крив пък простотийте само по нета направете нещо излезте покажете се ***** такива
    • 2
      On
      Oncho
      42 -1
      20:09, 23 окт 2018
      20-25 протестиращи- Хасково....град- мечта!!!!
    • 3
      To
      Tozi
      41 -8
      21:04, 23 окт 2018
      До един партийци! Това не е протест а партийно дирижирано активно мероприятие. Резултат - 20 човека барабар със зелените, които поне имат кауза различна от личното им забогатяване. Думите на вицето са грозни, но драпането на тези лица към властта, използвайки болката на майките е още по- гнусно.
    • 4
      Ми
      Мисля
      32 -10
      21:31, 23 окт 2018
      Че не са и 20 по скоро 10 на. Гнусно и подло е когато исякаш да се възползваш от чуждото нещастие за свои лични облаги.Имам предвид другарето на г-жа седесарката Импексова-Нинова .Болни амбиции.А иначе тия събралите се особено оня с рокерското яке съм сигурен че даже и незнаят за какво са там.
    • 5
      Ми
      Мисля
      21 -12
      22:07, 23 окт 2018
      Виж артик.По скоро са излезнали да изкажат нечие друго мнение като например на другарите Бесепари. ТО не беше тАякс година защита на чумави кози от хора които през живота си са виждали коза само на снимка и ако го накараш да я издои сигурно ще хване пърча за мъдите То не беше подкрепа на протеста на хората в чужбина от други едни които от България навън не са излизали .Сега вече това е върхът на наглостта и безочието от комунделите.Така че те не изразяват собствено мнение даже сигурно не знаят за къв са там
    • 6
      Не
      Недоволен
      26 0
      22:12, 23 окт 2018
      Тоя с бялата глава е най-големият доносник на града!
    • 7
      Ми
      Мисля
      15 -2
      22:37, 23 окт 2018
      Ам той пак слух ти нещо.Нали трябва да докладва на другарката Импексова дали са били достатъчно активни и са си заработили дневните
    • 8
      Ла
      Ламбо-син на Светлин
      26 -2
      22:59, 23 окт 2018
      Театрална постановка:/предпремиера/”Георги Пеев яха протеста”
      Актьори”
      Кукла:Янко Митев
      50 сент- Николови
      Биячи:КаратРивов и шшшшт,че боли
      Статисти:Тотев и комшията арменец
      Сряда 18.00-премиерата се отлага-ще вали и духа
    • 9
      Dz
      Dzakardo
      26 -4
      23:11, 23 окт 2018
      На 200 % подкрипям майките на болни деца.
      Но тези солт*шаци на узонджовския нямат масто там ,найстина нямат капка срам и достойнство.
      Изключително злобни същества и жалки душици
    • 10
      ..
      ..._1540326406
      7 -11
      23:26, 23 окт 2018
      Обръщам се към футболните фенове тъй като те са ед... Виж коментара
    • 11
      Що
      Що
      9 -1
      23:47, 23 окт 2018
      ве сопол страхливичък ли си та търсиш някой да свърши нещо пък ти да се криеш зад гърба му.Жалък мърсол.
    • 12
      Що
      Що
      6 -1
      23:58, 23 окт 2018
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 13
      Не
      Не съм дебил
      24 -5
      00:27, 24 окт 2018
      Райна Йовчева пратила Пеев и онова младото бесепарче дето беше кандидат за депутат да бъзикат положението а тя да чака изборите и пак да яхне някой пост. Хайде стига виче. Точно най продажните- хораата на югеорги Иванов и на Алексей Петров да не ми четат морал. Иначе че Симеонов се изцепи-изцепи се. Y
    • 14
      По
      Позор
      25 -5
      01:27, 24 окт 2018
      Георги Пеев-личния лакей на бившия кмет Иванов,който срещу заплашане е готов да говори и да прави каквото му кажат. Срамота и позор!! Намате ли свян? До там ли паднахте,че да ползвате страданието на майките за партийни цели. Толкова сте прозрачни и безочливи. Какво си мислите? Че хората са глупави и няма да се замислят в един момент. Кой плаща за тези протести? Кой ви плати тениските,шапките,знамената,палатките? Кой ви гледа децата,докато вие сте на протести? За всички стана ясно,че зад този дирижиран протест стои дългата ръка на БСП!
      • Ва
        Ване
        16 -2
        06:46, 24 окт 2018
        Какво говориш .Комунист да чувства свян.Както са огладнели сега особено тия хасковските галфоне майка си ще продадат да се докопат до кокъла.Не съм си и помислял че в България има толкова тъпи хора дето си мислят че тия лицемери подкрепят майките ама. както са казали хората балами пълно стига да ги търсиш
    • 15
      Bl
      blabla
      16 -3
      01:31, 24 окт 2018
      Жалка картина, жалки хора
    • 16
      Ва
      Ваня
      12 -10
      02:17, 24 окт 2018
      Ейй заспали кауни сме,все се намират оправдания за да не загубиш 1 час ,за да идеш на ротеста! Все се чака някой друг да ни свърши работата,ама така не става! За толкова деца от Хакково се събират пари за лечение....къде са техните майки,семейства...или всеки си стои в къщи и си гледа в неговото канче..Така не става драги съграждани...за да получиш нещо,трябва да излезнеш и да го поискаш,да се бориш ..
    • 17
      По
      Позор
      22 -5
      02:38, 24 окт 2018
      Хората не отидоха,защото не са глупави. Тези хора,които виждате на нашия площад не подкрепят майките,нито ги интересува това. Те са там за да искат оставка на правителството и да дестабилизират държавата,за да могат да ди настанят бесепарските задници във власта.
    • 18
      Ва
      Ване
      4 -1
      06:34, 24 окт 2018
      Ами от който и да си поискаш ще ти даде не вярвам да ти откажи някой.
    • 19
      Фе
      Федю
      18 -2
      08:22, 24 окт 2018
      Абе тоя в средата пък какво прави там Тенчо Терцата дето няма един ден работен стаж , че помъкнал и жена си . Такива като него се чудя каква им е ролятя на такива протести там няма на кой да продаде дрога или да измами някой. Явно някой плаща мангизи на такива като него за да участват иначе нямаше да е там.
    • 20
      Jh
      JHB
      13 -6
      08:39, 24 окт 2018
      Жалки комунисти са това.
    • 21
      Ви
      Винету Касабян
      17 -6
      08:51, 24 окт 2018
      Първо да питам защо тези "кресливи" жени носят черно? Какво траурят? Може би собствената си съвест и човечност-защо? При Хекимян една каза че и дават 930 лв плюс още 90 за придружител, това са 1020 лв. Минимална заплата 510 лв. Точно две минимални заплати на човек който работи 8 часа. Нещо повече, пак там при Хекимян една каза: "ми и 2000 лв са малко!" Ще завърша с една българска поговорка: Не гледай някой какво говори, а какво прави! Дадоха ви 150 млн. - засрамете се и спрете да ревете и да крещите-спрете!
    • 22
      Ва
      Ваня
      9 -8
      09:03, 24 окт 2018
      Айде стига с тези комунисти вече! Нопомняте ми едно време-кой не скача е червен...Аз не съм нито от БСП,нито от коя да е друга партия-всички са крадци! Ако можех бих присъствала на протеста,за да да покажа моята гражданска позиция,и това не означава по никакав начин,че съм от БСП!
    • 23
      Ko
      kovo
      16 -2
      09:09, 24 окт 2018
      Дори и най-благородната кампания, с грешните хора бива компрометирана. Участието с тях е тяхното легитимиране. Тези хора са като капката катран в кофата с чиста вода. Те обаче са "пердета", правят се че не ги интересува чуждото мнението за тях.
    • 24
      Гр
      Гражданин
      7 -7
      10:45, 24 окт 2018
      Хайде тролчета платени, заработихте си парите днес. Спрете вече да плюете и сипете помия. Поставете се на мястото на майките с болни деца. А това, че някои са излезли в Хасково да подкрепят майките и да искат оставката на онзи дебил Симеонов са прави - поздравления за тях.. Не може един политик да има такъв речник. Но какво се учудвам - всички Вие тролчета сте такива като него - ще продадете и душата си само и само да вземете някой лев като угодите на някой - човечета без съвест и морал..
      • От
        Отговор
        6 -5
        12:23, 24 окт 2018
        Тези,които продават душата си за власт и пари са снимките в статията.
    • 25
      Гр
      Градския му
      3 0
      11:52, 24 окт 2018
      Ицо, ти пък чий х(.)й търсиш там?
    • 26
      До
      До Недоволен
      3 0
      13:42, 24 окт 2018
      Недоволен си може би че днес няма кой да те полюшка ли мила.Нали знаеш че джендърчетата няма как да родят деца.
    • 27
      До
      Доволен
      2 -1
      14:07, 24 окт 2018
      Щом опряха до подкрепата на такива катили като Терцата работата е англъш.Той дето цял живот работа не е помирисал а я кара само с бракониерство и кражби и той ръйш недоволен.
    • 28
      Bl
      blabla
      6 0
      15:48, 24 окт 2018
      е! недейте със злоба. всеки има право да се занимава с каквото му допада. а за политиката: Коста Цонев(когато се занимаваше с политика) беше казал "политиката е много хубаво нещо, стига тя да служи на народа". но тук, тези от снимките, едвали са на това мнение
    Последни новини