Покана от Борисов за министър-председателя на ОАЕ за гостуване в България

“Държим на приятелските връзки с ОАЕ и желаем да ги развиваме и задълбочаваме”, е заявил премиерът Бойко Борисов по време на срещата си с вицепрезидента, министър-председател на ОАЕ и управник на емирство Дубай шейх Мохамед Бин Рашед Ал-Мактум, цитират от правителствената пресслужба.

Българският министър-председател отбелязал, че цени високо наличието на взаимна политическа воля за активизиране на двустранното сътрудничество.

Премиерът Борисов специално е изтъкнал ролята на Дубай в развитието на българо-емиратските връзки и е отбелязал, че в ОАЕ е съсредоточена най-многочислената в региона българска общност, като по-голямата част от нейните представители живеят и работят именно в Дубай.

Българският министър-председател е поздравил емиратското ръководство и народа на ОАЕ за постигнатото по пътя на развитието и технологичното модернизиране на страната. Премиерът Борисов е изразил увереност, че България и федералната монархия могат да си сътрудничат успешно в сфери като информационните технологии, селското стопанство, инфраструктурата, туризма и сигурността. Според министър-председателя би било от полза и за двете страни, ако се насърчават контактите между представителите на бизнеса. Емиратските инвеститори са добре дошли у нас, е отбелязал премиерът Борисов, като изтъкнал възможностите в българските индустриални зони.

Министър-председателят Бойко Борисов е отправил покана към шейх Мохамед Бин Рашед Ал-Мактум да посети България в удобно време, за да се запознае с потенциала на страната ни и за да продължи обсъждането на пътищата за разширяване на взаимното сътрудничество.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Go
    gost
    0 0
    13:20, 22 окт 2018
    Точно като се осраха пред целия свят и всички започнаха да им търсят сметка заради беззаконията си ние им подаваме ръка на тия...

Още новини

Последни новини