Цвета Караянчева: Кърджали ревниво пази своето историческо минало

Днес отбелязахме Деня на Кърджали заедно с жителите и гостите на града. Поднесохме венци и цветя пред паметника на ген. Васил Делов. По-късно присъствах на тържествената сесия на Общинския съвет Кърджали.
На тържествения ритуал пред Паметника на Освободителите приветствах гражданите на Кърджали.
Днес е паметен ден за нас, защото 106 години Кърджали ревностно пази своето историческо минало и гради своята многолика съвременна биография, отбелязах в приветствието си. Ние, днешните му обитатели, се учим да бъдем добри стопани, да градим мостове и да няма залостени врати помежду ни, заявих още пред жителите на града. Ако днес приемаме свободата за даденост, то е защото имаме опора в миналото и светли примери, в които намираме упование. Стъпили сме на раменете на личности, без които би била непостижима потребността от единение, помирение и напредък като генерал Васил Делов – военачалникът, присъединил града ни към суверенна България и направил Кърджали част от българския държавен модел, отбелязах в словото си. 
Нека Кърджали да остане и занапред място, населявано от хора, които ценят истината и зачитат своите лидери и духовни пастири. Нека да запазим и да надградим онова, което ни е съхранило и сплотило през годините, да сме непоколебими в отстояването на демократичните ценности.

Цвета Караянчева,председател на Народното събрание

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини