Днес старозагорската опера представя на кърджалийска сцена „Лебедово езеро“

На 19 октомври от 19 часа на сцената на Театрално музикален център-Кърджали ще видите класическата балетна постановка „Лебедово езеро“ от П.И.Чайковски. По покана на община Кърджали, за Деня на Кърджали -21 октомври със спектакъла гостува Държавна опера-Стара Загора.
За първи път в 92-годишната история на Старозагорската опера, спектакълът е поставен на 23 май 2017 г.
 За Старозагорската опера появата на това заглавие в репертоарния афиш, е истинско събитие и предизвикателство, както за постановъчния екип, за артистичния състав, така и за старозагорската публика - доказан почитател на класическия балет, отдавна зажадняла за подобна културна сензация. Примабалерината, педагог и хореограф, настоящ ръководител на многонационалната балетна трупа на Държавна опера-Стара Загора Силвия Томова поставя „Лебедово езеро“ на базата на класическата версия на Лев Иванов и Мариус Петипа. Художник на декора и костюмите е младият талант Денис Иванов.
„Лебедово езеро“ на сцената на Старозагорската опера не повтаря онова, което почитателят на класическия балет гледа вече 140 години. Творческият екип превръща познатия балетен шедьовър в представление, решено с всички актуални средства на съвременната сценография и сценична техника и възможности. В новия спектакъл на „Лебедово езеро“ декора и костюмите допълват и подчертават режисьорската концепция и са отражение на експресията, която цели конкретно внушение на публиката. Главното оръжие е визията, защото именно тя попада първа в обсега на зрителското внимание и именно тя налага и диктува настроението и носи „въздуха”, който диша публиката.
В спектакъла на балета „Лебедово езеро“ от П. И. Чайковски участва цялата многонационална балетна трупа на Държавна опера-Стара Загора, още хористи на Държавна опера-Стара Загора, представители на Прабългарската школа за оцеляване „Бага-Тур“, деца от Детско-юношеската студия за опера и балет „Маргаритки“.  
Солисти в спектакъла са Анелия Димитрова /Одета/Одилия/, Фиорди Лоха /Принц/, Томоки Ишиго /Шут/, Ивайло /Зигфрид/.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини