Турчин вози за Украйна 4 млн.контрабандни бандерола сред сушени кайсии

3 816 000  акцизни бандероли за алкохол с надписи на Република Украйна откриха в товарен автомобил митническите служители на пункта Капитан Андреево. Акцизните бандероли са открити при митническа проверка в камион с турска регистрация, управляван от турски гражданин.

Товарният автомобил е пристигнал на МП Капитан Андреево на трасе „Входящи товарни автомобили" преди два дни на . на път от Турция за Украйна. Шофьорът на камиона представил редовни документи за превозваната стока - сушени кайсии и заявил, че не пренася други стоки, валута или лични вещи, освен декларирания товар.

Въпреки това превозното средство е селектирано за проверка със специализирана рентгенова апаратура, при която се установява подозрителна плътност и съдържание в задната част на товарното помещение. При последвалата физическа проверка, митническите служители откриват между кашоните със сушени кайсии, укрити в 318 кашона  бандеролите.

Акцизните бандероли са задържани с протокол на българската граница. На турчина, шофирал камиона е съставен акт за нарушение на Закона за митниците.

Товарният автомобил е задържан, като средство, послужило за укриване и превозване на акцизните бандероли през държавната граница на страната без знанието и разрешението на митническите органи. Работата по случая продължава, уточняват от Митниците.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини