Атлантическият съвет: „Радиомълчанието“ е техника на руската военна доктрина

Радиомълчанието е техника на руската военна доктрина още от съветско време, предупредиха от Атлантическия съвет на България във връзка с призива на президента Румен Радев да не се коментира покупката на нови бойни самолети, докато трае процедурата.

От съвета разпространиха официална позиция по темата, в която се посочва, че държавният глава би трябвало да адресира призива за мълчание към самия себе си и своя екип.

Пълният текст на документа:

Радиомълчанието е техника, използвана съгласно съветската и руската военна доктрина за осъществяване на прикритие, с цел въвеждане на противника в заблуждение.

Маскировка е другото име на изкуството на заблуждението.

Това, за което призовава Румен Радев, важи и за него самия, и за неговия екип. Най-вече за високопоставените представители на неговата администрация.

Атлантическият съвет на България следи внимателно и от близо процеса!

Готови сме да бием камбаната за тревога по всяко време, ако установим признаци за вземане на непрозрачно, лобистко, погрешно и противно на интересите на държавата ни решение! Ако използваме познатите от метеорологията четири кода (зелено, жълто, оранжево и червено), вече имаме достатъчно кумулативно натрупани условия, за да обявим код "ЖЪЛТО".

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини