В Българската армия не достигат над 5500 офицери, сержанти и войници

В Българската армия не достигат над 5500 офицери, сержанти и войници. Това заяви военният министър Красимир Каракачанов във Велико Търново. Там министърът присъства на военната клетва на 155 курсанти, съобщи БНР.

Една от мерките за справяне с недокомплекта е да бъде увеличен приема във военните училища. Заплатите в армията ще бъдат повишени тази и следващата година с по 10 процента, добави министърът.

За боеспособността на армията военният министър заяви, че армията ни е боеспособна, защото хората, които служат в нея, отдават всичко. В края на краищата въпросът е преди всичко за духа на тези хора. Следващата година още 10 % увеличение на заплатите".

Военният министър посочи, че активно се преговаря с Министерството на образованието за въвеждането на пълноценно военно обучение в средните училища.

Военния министър, който от години е привърженик за връщане на наборната служба, се надява до края на мандата на това правителство да бъде въведена доброволната казарма.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ал
    алоооооооу
    5 -2
    13:36, 12 окт 2018

    Върху глававата на шепа работещи в България гледате да стоварите всичко - вдигате здравните осигуровки, увеличавате данъците, вдигате осигуровките,увеличавате заплатите на държавните служители, позволявате на всеки ******* да има решение от Телк .... нищо не правите поради некадърност да задържите младите хора ! До къде мислите че ще стигнете така?

  • 2
    Па
    Пазар на труда
    0 0
    08:44, 13 окт 2018
    Да бъдеш военен е твърде специфична работа и аз не бих се навил, ако съм в подходяща възраст. Отделно реформите, които трябваше събудят трудолюбието на българина, доведоха до създаването на нация от мечтатели, които си представят как доларите падат от небето.
  • 3
    Ев
    ЕВРОАТЛАНТИК
    1 0
    20:48, 13 окт 2018
    Каракачанчето което е пишман миниктър си приказва пак по ХАВАТАПо времето на СОЦА много трудно се влизаше във военните училища особенно въввъздушното и морското Сега рядко някой да се навие да учи във военно училище професията не е престижна При СОЦА беше гордост да служиш в БНА и да бъдеш офицер но не пожарникар
Последни новини