Великобритания въвежда система за проверка на възрастта на порно сайтове

Великобритания въвежда система за проверка на възрастта за посещение на сайтове 18+. Контролът, който трябва да ограничи непълнолетните зрители на порно сайтове ще струва на правителството 10 милиона паунда. Тези пари ще бъдат похарчени за съдени искове, съобщава Mirror.

Сумата вече е заделена за решаване на текущи проблеми. Системата за проверка на възрастта AgeChecked все още не функционира. Тя е одобрена от британските законодатели през април 2018 год. и касае комерсиалните порно сайтове, които се задължават да проверяват възрастта на своите потребители. Непълнолетните няма да получават достъп, а неизпълнението от страна на сайтовете води до блокиране на плащанията им и блокиране на самите сайтове.

Сумата от 1 до 10 милиона паунда е определена на базата на потенциалното количество и мащаб на юридическите проблеми, според заявеното от министъра на финансите Марго Джеймс.

От засегнатията от мярката бранш се оплакват, че "няма гаранции за конфиденциалност и безопасност" и се съмняват в практическата ефективност на системата. Те изисква британците да си направят специални акаунти, потвърждаващи възрастта им. За това те трябва да посетят най-близката пощенска станция, да покажат личен документ и да предоставят данни за кредитната си карта. С

За момента не е ясно кога ще бъде пусната AgeChecked.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини