Светлини в небето на Калифорния (видео)

Гледката на светлините в небето смая хората в залива Моро на повече от 100 км от мястото на изстрелването на ракетата Falcon 9 - военновъздушната база Ванденберг в Калифорния. Военновъздушните сили предупредиха миналата седмица за необичйните светлини и, че случващото се е нещо съвсем нормално - една ракета ще се издигне в космоса, ще коригира своята траектория и после (ако всичко върви добре), ще се приземи близо до мястото на изстрелването.

Военновъздушните сили издадоха предупреждение, за да предотвратят излишните страхове сред местното население, което за разлика от жителите на Флорида не е свикнало със с зрелището на SpaceX. Това не е първото изстрелване от Ванденберг. През декември 2017 светлините в небето от ракетата на SpaceX Falcon 9 предизвикаха множество обаждания на спешния телефон 911 и различни предположения, включително за НЛО. Това се случи и при това изстрелване, обаче. В интернет отново се появиха множество видеа, сред които и такива, които предполагат НЛО. Гледката е наистина внушителна. Тя е била наблюдавана в цялата южна част на щата през около 15-те минути от мисията на Falcon 9. 

Изстрелването и кацането на ракетата Falcon 9 на SpaceX  във военновъздушната база Ванденберг в Калифорния на 8 октомври 2018 г. можете да видите във второто видео.

Falcon 9 изведе сателита SAOCOM 1A в ниска орбита около Земята, SAOCOM (Satélite Argentino de Observación Con Microondas) е за наблюдение на Земята на Аржентинската космическа агенция CONAE.

След отделянето си първата степен на Falcon 9 (блок 5 B1048) се приземи в зоната за кацане на Spacex 4 (LZ-4) във военновъздушната база Ванденберг. Това е първото кацане на Falcon 9 на западното крайбрежие и първото кацане на блок 5 на Falcon 9.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини