Отвъд очакванията: НАСА и пътят към бъдещето по Discovery през октомври

Отвъд очакванията: НАСА и пътят към бъдещето
От неделя, 14 октомври, в 22:00 ч.
От всички невероятни постижения на човечеството, възможността за пътуване в космоса е най-забележителното. Твърдо решени да разберат откъде идваме, накъде сме се запътили и какво е нашето място във Вселената, от НАСА бият всички организации по устрем и любопитство в тази област.

По случай 60-годишнината на НАСА, документалният филм на известната режисьорка - и племенница на президента Джон Кенеди, Рори Кенеди, показва историческата институция, която стъпи на Луната, на повърхността на Марс и стигна до външната периферия на нашата Слънчева система. Заедно с триумфа и трагедиите по време на мисиите на НАСА, филмът изтъква и важната роля на организацията за здравословното състояние на планетата Земя.

Треска за злато
От вторник, 16 октомври, в 21:00 ч.
Те живеят извън електрическата мрежа, в свирепата пустош на Юкон. Те са група амбициозни златотърсачи, които са твърдо решени да се сдобият със скъпоценния метал. Появяват се нови играчи, разработват се нови територии, навлизат нови машини и залозите са по-високи отвсякога. Но дали поемането на големи рискове ще доведе до големи печалби?

Екипите са се сдобили с огромни нови машини, които им помагат да постигнат най-големите цели в шоуто до момента. Предизвикателствата са многобройни и всички трябва да работят денонощно, за да държат машините в изправност. Дали ще успеят, или ще се провалят, зависи от взаимоотношенията, които създават в общността. Ще открият ли злато?

Съкровището на Купър
От петък, 12 октомври, в 22:00 ч.
Даръл Миклос се захваща с първия подобен лов за съкровища в историята! С помощта на тайната карта на съкровищата, която легендарният му приятел, астронавтът Гордън Купър, е започнал от космоса, Даръл и екипът му от изследователи се заемат да открият най-голямата находка в света. След като удря на камък в Търкс и Кайкос, Даръл се съвзема и събира пари за нов набег за съкровищата на Купър.

Въоръжен с документите на Гордън, хиляди снимки, направени по време на мисията му с "Джемини V" и мистериозен списък с 11 останки от кораби със съкровища, Даръл и екипът му се отправят към "светия Граал" на корабните останки от колониалната ера - Бахамите. Предвид че мисията му гълта 75 000 долара на ден, Даръл разполага само с 8 седмици да открие голямото богатство. Провалът ще го съсипе, но успехът не само ще промени живота му, а и ще пренапише историята.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини