Момчилград чества Деня на независимостта


Момчилград отбеляза 22-ри септември - Деня на независимостта на България. Жители и гости на града се събраха пред Мемориал-костницата, където бяха поднесени венци и цветя и беше издигнат националния трибагреник.
"Днешният празник  е значим, защото и ни напомня за смелостта на отстояваме независимостта на държавата, нацията, личността. Да отстояваме независимостта на духа. Затова всички ние сме длъжни да се борим, единно да защитаваме правото си да бъдем равнопоставени в обединена Европа. 
Урокът от това историческо събитие е да се научим  да поемаме отговорност. Ние днес тук, гражданите на Момчилград, сме отговорни да се грижим за  града си така, че той да бъде добро място за живеене не само в България, но и в Европа. Да бъде добро място за инвестиции, добро място за образование, за да може да задържим тук младите хора  и градът да просперира", заяви в приветствието си кметът на община Момчилград Сунай Хасан.
След официалната част възпитаници на Център за подкрепа за личностно развитие - ОДК в Момчилград изнесоха празнична програма, включваща изпълнение на стихове, песни и танци.
Това съобщиха от пресслужбата на Общинска администрация-Момчилград.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини