Раздадоха 110 копия от Манифеста на Независимостта

Изображение 1 от 6

    Младежите от ГЕРБ Хасково за поредна година разпространиха копия от Манифеста, с който цар Фердинанд обявява Независимостта на България, сред жителите на Хасково. Тази година идеята е доразвита, като към копието е добавен QR-код, който отвежда до уикипедия и подробности за историческия държавнически акт от 1908 година. „Походът към историята трябва да бъде иновативен, за да стигат историческите факти по-бързо до всеки българин”, сподели Мария Русева. Тя обясни, че надграждането на текста на Манифеста с qr-код всъщност кара най-вече младите хора да влязат в мрежата и да прочетат историята за обявяването на Независимостта на България от източници, далеч по-богати отколкото учебниците по история.

    Денят на Независимостта на България бе отбелязан тържествено в областния град. Венци и цветя на признателност бяха поднесени пред паметника на Незнайния воин на площад "Свобода" в Хасково.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ра
      Райна
      5 -7
      18:20, 22 сеп 2018
      Браво на децата ... !
    • 2
      Хр
      храбрият войник ШВЕЙК
      8 -4
      20:41, 22 сеп 2018
      Тая ДЕБМЕЛАНА съсзеленият костюм ли е М Русева ---тая жена трябва да се вземе в ръце Тя хептен се е изтървала --по малко хляб кюфтета сладкиши и други лакомства--- не е здравословно все пак Е то за това не ни приемат в Шенген
    Последни новини